Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

ChatGPT konačno dobio pristup internetu

Plaćena verzija ChatGPT četbota kompanije OpenAI konačno je dobila pristup novim internetu, a uz to može da koristi i više od 70 pluginova za pregledače

Tokom ove nedelje, korisnici plaćene verzije četbota ChatGPT Plus više neće biti ograničeni na informacije sa interneta do 2021. godine kao što je to bilo dosad. Nova, ažurirana beta verzija omogućava ChatGPT Plus korisnicima da ostanu u toku sa najnovijim dešavanjima u svijetu.

Uz to, ChatGPT imaće pristup velikom broju pluginova (dodataka) za pregledače nezavisnih proizvođača – od sajtova za planiranje putovanja do alata za povećanje produktivnosti u svakodnevnim aktivnostima u pogledu čitanja i pisanja dokumenata, tabela i drugo, direktno u četbotu.

Ove novine kompanija OpenA najavila je na svom sajtu, i kao što je naglašeno, te mogućnosti zasad će imati samo korisnici plaćene verzije četbota i to u beta verziji koja se i dalje testira.

Trka u unapređivanju vještačke inteligencije

ChatGPT je četbot baziran na vještačkoj inteligenciji koji je, nakon lansiranja prošle jeseni napravio svjetsku pomamu i pokrenuo trku među različitim korporacijama koje se trude da što prije i sve više unapređuju svoje proizvode vještačkom inteligencijom.

U slučaju kompanije OpenAI, njena verzija četbota je bila obučavana na skupovima informacija iz 2021, što je dosta ograničavalo njegovo korišćenje u poređenju sa rivalima.

Svi imaju neku svoju ChatGPT verziju

OpenAI najavio je novine samo par dana nakon što se završila godišnja Google I/O konferencija, na kojoj su, između ostalog, predstavljena i poboljšanja u Google vještačkoj inteligenciji, a Google četbot Bard postao je dostupan svima, izbjegavajući liste čekanja.

Google korporacija je nedavno istakla da želi da bude prva među kompanijama koje razvijaju vještačku inteligenciju.

Dok se vještačka inteligencija u svijetu razvija vrtoglavom brzinom i dobija sve bolje i bolje mogućnosti, paralelno se javljaju i opasnosti koje ona nosi, pa, tako, zakonodavci širom svijeta ubrzavaju svoje napore da ograniče upotrebu alata vještačke inteligencije u cilju zaštite ljudskih, kao i međunarodnog prava. Naravno, to ne isključuje činjenicu da može doći i do zloupotrebe vještačke inteligencije od strane vlasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve