Žabljak: Gradnje od rampe do Crnog jezera neće biti

Predstavnik udruzenja turistickih radnika Žabljak, Živko Taušanović, je kazao da im je predsjednik čvrsto obećao da se od rampe do Crnog jezera nikakva infrastruktura neće praviti

Predstavnici Udruženja turističkih radnika Žabljaka i Građanske inicijative „Dalje nećeš moći“, danas su sa predsjednikom Opštine Veselinom Vukićevićem postigli dogovor da gradnje od rampe do Crnog jezera ne bude.

Predstavnik udruzenja turistickih radnika Žabljak, Živko Taušanović, je kazao da im je predsjednik čvrsto obećao da se od rampe do Crnog jezera nikakva infrastruktura neće praviti.

“U petak imamo sastanak sa direkotorom Nacionalnog parka, na kojem ćemo zahtijevati da se objekti koji su već na obali Crnog jezera pod hitno uklone jer ne služe ničemu. Takođe smo se dogovorili  što se tiče prolaska kroz rampu u periodu od 8.00 do 20:30, da se prolaz dozvoli samo dostavnim vozilima i kolima Hitne pomoći”, smatra Taušanović.

Dogovoreno je i da se tokom nedjelje organizuje prezentacija projektih rješenja izgradnje infrastrukture od mosta ispod nekadašnjeg hotela „Durmitor“ do rampe što je, kako kaže Taušanovic, značajno za građane, turiste i turističku privredu.

“Veselin Vukićević je kazao da pogledamo projekat koji je urađen, da vidimo da li nam se svidja i da li mislimo da treba da  budu neke izmjene.Dok ne pogledamo projekat ništa detaljnije ne mogu reći”, kazao je Taušanović.

Komentari

avatar