Premijer Duško Marković, tokom posjete Žabljaku, ocijenio je da će ovaj grad kada hotel “Durmitor Hotel and Villas” bude gotov dobiti prestižan sadržaj najviše kategorije kako dolikuje biseru našeg zimskog turizma.

Marković je istakao da je zadovoljan obiaskom gradilišta hotela kojem je zajedno sa Petrosom Stathisom položio kamen temeljac 23. oktobra.

Marković je saopštio na kraju današnje radne posjete Opštini Žabljak da su Vlada i lokalno rukovodstvo ispunili gotovo sve što su obećali i da rezultat tog rada i te sinergije svaki građanin Žabljaka i turista vidi golim okom, kao i da će Vlada nastaviti i naredne četiri godine da ulaže u Žabljak.

foto gov.me

“Sa zadovoljstvom mogu reći da smo gotovo sve što smo obećali ispunili i to govori o zajedničkom predanom radu Vlade i rukovodstva Opštine Žabljak. Jednom sinergijom i zajedništvom uspjeli smo da preporodimo Žabljak u infrastrukturnom smislu. To se može vidjeti golim okom i onih ljudi koji žive ovdje i onih koji dolaze na Žabljak”, kazao je Marković na kraju radne posjete.

Premijer je sa započeo radnu posjetu sastankom sa predsjednikom opštine Veslinom Vukićevićem i potpredsjednikom Vasilijem Jakšićem. Pomno su analizirani svi završeni projekti kao i projekti koji su u realizaciji.

Marković i rukovodstvo Opštine iskazali su zadovoljstvo realizovanim projektima i uspješnom saradnjom i visokim državnim izdvajanjima za projekte na Žabljaku. Samo za a projekte koje je realizovala Uprava javnih radova izdvojeno je u mandatu ove Vlade i realizovano 11 miliona eura. Još 2,6 miliona je izdvojilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

“Ogroman novac izdvojen je za dobro Žabljaka i ostvarivanje razvojne vizije Žabljaka koja se iz strateškog dokumenta pretvara u realnost”,  kazao je predsjednik Vlade.

Tokom radne posjete premijer je obišao radove na Hotelu “Durmitor Hotel and Villas” – projektu vrijednom 19,5 miliona eura čija je gradnja počela jesenas. Budući hotel sa pet zvjezdica trebalo bi da ima 68 smještajnih jedinica kapaciteta od 168 ležaja. U novom hotelu trebalo bi da budu otvorena 104 nova radna mjesta.

U okviru radne posjete Žabljaku premijer je obišao gradilište javne garaže i ulicu u njenom produžetku koja se renovira.

Predsjednik Vlade je, posjetivši lokaciju skijališta, najavio ulaganja u ski centar i to rekonstrukciju postojeće i postavljanje nove žičare.

“Sada smo na Savinom kuku, želim da obavijestim građane Žabljaka, ljude koji su oslonjeni na lokalnu ekonomiju da smo na prošloj sjednici Vlade usvojili Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana posebne namjene za Durmitorsko područje gdje smo predvidjeli revitalizaciju stare žičare i naravno postavljanje nove žičare sa novih 4,5 Km staza. Taj Nacrta smo predstavili UNESCO-u, očekujemo odgovor od njih u narednih mjesec – mjesec i po i vjerujem da ćemo u narednoj godini završiti i taj projekat i durmitorskom kraju, a posebno Žabljaku donijeti jednu novu vrijednost i zaokružiti najkvalitetniju turističku ponudu Žabljaka”, kazao je Marković.

Predsjednik Vlade je najavio za naredno četvorogodište nastavak rada na preostalim razvojnim projektima.

“Ja sam prateći projekte na Žabljaku bio ovdje tri – četiri puta. Nijesam dao mojim prijateljima iz lokalnog rukovodstva da budu pasivni. Vjerujem da sam im dosadio, ali zajedno danas možemo konstatovati da smo napravili veliku stvar, da smo ispunili ono što smo obećali, a da ćemo u naredne četiri godine realizovati sve ono što nam je ostalo da Žabljak učinimo jednom od najmodernijih planinskih varoši ne samo na Sjeveru nego i u cijelom regionu”, zaključio je Marković.

Sa Markovićem u radnoj posjeti Žabljaku bio je direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve