Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike opredijeljeno 40.000 eura

Pravo da se prijave imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici/ce koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi, a koji imaju prebivalište odnosno sjedište u opštini Bar

Opština Bar raspisala je III Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike od 18 do 30 godina. Cilj ovog poziva je da se podstakne unaprijeđenje znanja i vještina mladih u poljoprivredi, što će doprinijeti njihovom povratkuu seoska područja i punoj valorizaciji svih potencijala koje barska opština posjeduje u oblasti poljoprivredne djelatnosti, saopšteno je iz Opštine Bar.

Pravo da se prijave imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici/ce koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi, a koji imaju prebivalište odnosno sjedište u opštini Bar.

“Ukupan iznos budžetskih sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 40.000 eura, dok najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova iz biznis plana, a sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova. U opravdane troškove ubrajaju se: troškovi nabavke opreme i mehanizacije, oformljivanje pčelinjih zajednica, kupovina domaćih životinja, sjemenskog i sadnog materijala za povrtarsku proizvodnju, izgradnja plastenika, adaptacija i dogradnja postojećih, odnosno izgradnja novih objekata, podizanje novih i revitalizacija postojećih višegodišnjih zasada voća, vinograda i maslina, podizanje novih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja, te troškovi za dobijanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu, a koji su dobijeni sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom.

“III Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detaljnije informacije o sadržaju Javnog poziva, načinima podnošenja prijave, neophodnoj pratećoj dokumentaciji uz prijavni obrazac mogu se pronaći na zvaničnoj internet stranici Opštine Bar www.bar.me<http://www.bar.me/> . Obrazac za prijavu se može preuzeti i štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar”, isrtiču  saopštenju.

Dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na Javni poziv svi građani mogu dobiti putem e-mail [email protected], putem telefona 030/301-450 kao i dolaskom u kancelariju nadležnog Sekretarijata za privredu (br.116), svakog radnog dana od 08:30h do 12h.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve