Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Vujović: Osuđujemo pritiske kojima su izloženi zaposleni u Radio Zeti

''Uskraćivanje osnovnog prostora za rad jednom mediju, koji ima sve relevantne ugovore za korišćenje prostorija u kojima radi ne može se tretirati drugčije nego kao otvoren pritisak na jedan medij i kao pokušaj da se taj isti medij ugasi''

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje pritiske kojima su posljednjih dana izloženi Radio Zeta i zaposleni u tom mediju od strane novih vlasti u opštini Golubovci, poručio je Ranko Vujović izvršni sekretar MSS.

“Uskraćivanje osnovnog prostora za rad jednom mediju, koji ima sve relevantne ugovore za korišćenje prostorija u kojima radi ne može se tretirati drugčije nego kao otvoren pritisak na jedan medij i kao pokušaj da se taj isti medij ugasi”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, Radio Zeta je godinama dobijao uvrede i prijetnje zbog svoje uređivačke orijentacije i čini se da su pojedinci koji nijesu bili zadovoljni njihovim radom sada došli u poziciju da onemoguće dalji rad ovog medija.

“Slučaj sa Radio Zetom je samo jedan u nizu pokušaja da se slobodan rad medija u Crnoj Gori oteža ako ne i potpuno onemogući, a njihova misija obesmisli. Medijski savjet za samoregulaciju će obavijestiti sve relevantne međunarodne adrese o još jednom pokušaju gušenja medija u našoj državi”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan Š.
31.01.2023-14:57 14:57

Zašto bi jedan mali,prije svega privatni,lokalni medij,ograničenog dometa,sa par zaposlenih,bez svoje produkcije , imao opštinski prostor,kao i struju,vodu,grijanje,za džabe?
Ako bi se reklo da ima javnog interesa,a nema, onda može da traži svako ko radi u svom,ali i javnom interesu-zubar,ljekar…..