Vaterpolo i plivački savez Crne Gore najoštrije osuđuje težak incident koji se sinoć dogodio prije početka utakmice između VK Primorac i VK Partizan u Budvi, a koji su izazvali huligani gostujućeg kluba.

Foto: CdM

“Njihova je očigledna namjera bila da ovaj sportski događaj pretvore u poligon za širenje nacionalističke, političke i vjerske mržnje, čemu na sportskim borilištima ne smije i ne može biti mjesta. VPSCG daje punu podršku nadležnim državnim organima da do kraja ispitaju, procesuiraju i adekvatno kazne odgovorne za ovaj nemili događaj. Od Regionalne lige, pod čijim okriljem se odvija takmičenje, preko naših predstavnika, zahtijevaćemo adekvatnu reakciju. VPSCG kao i do sada podržava VK Primorac u namjeri da do željenog rezultata dođe na sportski način”, stoji u saopštenju VPSCG.

Podsjetimo, budvanska policija sinoć je privela 25 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira pred utakmicu vaterpolo klubova Primorac iz Kotora i Partizan iz Beograda. U incidentu je povrijeđen jedan policajac, oštećen je sportski objekat u kom se nalazi bazen, kao i vozilo policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve