Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Vojska Crne Gore posvećena balkanskoj stabilnosti

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, cilj Konferencije je jačanje saradnje oružanih snaga zemalja Balkana, čime se promoviše regionalna stabilnost, snaže i pronalaze novi mehanizmi za saradnju

Vojska Crne Gore posvećena je očuvanju mira i bezbjednosti na Balkanu i samo zajedničkim naporima možemo jačati interoperabilnost  i međusobno povjerenje, istakao je zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Željko Radulović, na Konferenciji načelnika generalštabova zemalja Balkana (Balkan CHOD), koja se održava u Sjevernoj Makedoniji.
Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, cilj Konferencije je jačanje saradnje oružanih snaga zemalja Balkana, čime se promoviše regionalna stabilnost, snaže i pronalaze novi mehanizmi za saradnju.

“Domaćin sastanka, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Sjeverne Makedonije, general-potpukovnik Vasko Đurčinovski, naglasio je da Balkan CHOD inicijativa već godinama doprinosi sigurnosti svih zemalja članica”, navodi se u saopštenju.

Učesnici su razgovarali o nizu tema, uključujući odgovor na asimetrične prijetnje, zajedničkim vježbama i obukama, kao i upotrebi oružanih snaga u nacionalnom i regionalnom okruženju.
“Zemlje članice Balkan CHOD inicijative su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Rumunija, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska, a svoje predstavnike na Konferenciji imaju Hrvatska, NATO, EU  i Kopnene snage SAD”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve