Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Vlaović: Prerani odlazak Markovića veliki gubitak za svijet kulture i umjetnosti

Generacije poštovalaca pozorišta pamtiće ga kao nesumnjivog genija kako o njemu i govore poznavaoci kulture i pozorišne igre, zaključuju iz Ministarstva kulture i medija

“Povodom smrti jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja regiona, u ime Ministarstva kulture i medija, i u lično ime, izražavam najdublje saučešće porodici preminulog Jagoša Markovića. Otišao je veliki umjetnik, rođeni Podgoričanin, koji je sa Crnom Gorom dijelio važan dio svog umjetničkog i profesionalnog puta”, navodi se u saopštenju Ministrarstva kulture i medija.

“Njegovim preranim odlaskom kultura i umjetnost ostali su bez jednog od najvećih reditelja našeg doba, ali su njegove hvaljene i dugovječne predstave, koje su obilježile istoriju teatra, učinile njegovo umjetničko djelo vječnim. Markovića je krasila nevjerovatna sposobnost adaptacije i transformacije od minimalizma i baroka do savremenog teatra i opere, od klasičnih naslova do nesvakidašnjih umjetničkih eksperimenata i vanremenskih premijera za pamćenje.

Generacije poštovalaca pozorišta pamtiće ga kao nesumnjivog genija kako o njemu i govore poznavaoci kulture i pozorišne igre”, zaključuju iz Ministarstva kulture i medija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve