Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Srpski državljani nagodili se sa Tužilaštvom

Trojica srpskih državljana koji se terete da su učestvovali u pripremanju terorističkih napada 16. oktobra prošle godine ispred zgrade Skupštine, pušteni su juče na slobodu.

Kako saznaje Pobjeda, okrivljeni Aleksandar Aleksić, Perica Andrić i Miloš Aćimović napustili su istražni zatvor juče oko 13 sati, nakon što su se nagodili sa Tužilaštvom da odleže po pet mjeseci zatvora.

Prije nekoliko dana, ZIKS je napustila i okrivljena Kristina Hristić, koja se takođe nagodila sa Tužilaštvom da se jednom sedmično javlja budvanskoj policiji i ne napušta zemlju do okončanja postupka. Zbog učešća u pripremanju terorističkih napada u pritvoru su: Bratislav Dikić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Aleksandar Curović, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević i Ivica Matić.

Prema saznanjima Pobjede, Tužilaštvo je spremno da sa svim okrivljenima potpiše sporazum, osim sa bivšim komandantom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem.

Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, Dikić je imao zadatak da kontroliše demonstrante ispred Skupštine, koje je trebalo da iz Srbije dovedu Nemanja Ristić i Predrag Bogićević.

Narednih sedmica očekuje se izručenje Bogićevića i Ristića.

U jednom od snimljenih razgovora, Ristić i Aleksandar Sinđelić, koji je dobio status svjedoka saradnika, razgovaraju o situaciji u Crnoj Gori i FSB-u, koja treba da završi „dogovoreni posao”.

Prema novodima iz naredbe za sprovođenje istrage, za vrbovanje članova kriminalne organizacije bili su zaduženi Bogićević i Ristić.

Trebalo je da organizuju dolazak na protestno okupljanje DF-a i „da zajedno sa političarima te partije okupljenim na mitingu izazovu sukobe sa službenicima Uprave policije i nasilno uđu u Skupštinu, gdje bi ostali najmanje 48 sati i proglasili izbornu pobjedu DF-a i drugih opozicionih partija”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve