Narodna Republika Kina donirala je danas Crnoj Gori 12 ambulantnih vozila, koja će biti raspodijeljena zdravstvenim ustanovama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Plava i Žabljaka.

Vrijednost donacije je 615.000 eura, a na taj način će se ostvariti višestruki pozitivni efekti na zdravstveni sistem.

Naime, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživei, potpisali su Potvrdu o primopredaji 12 ambulantnih vozila sa pratećom medicinskom opremom.

Dživei je tom prilikom zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, i podsjetio na kineske donacije Crnoj Gori u vrijednosti od 14 miliona eura, kroz projekte instalacije solarne rasvjete na Cetinju i u Kotoru, izgradnje biciklističke staze u Podgorici, donacije carinskog skenera…

– Ubuduće, naša ambasada i ja lično ćemo se truditi da dobijemo još više donacija za Crnu Goru u okviru svojih mogućnosti, rekao je kineski ambasador.

Simović je, sa druge strane, istakao “da svjedočimo nastavku podrške NR Kine narodu Crne Gore”.

– Ovaj put u veoma važnoj i osjetljivoj oblasti, kao što je zdravstvo, rekao je on.

Simović je rekao da je siguran da ćemo u narednom periodu zajedno svjedočiti jačoj dinamici izgradnje dionica na auto-putu, realizaciji i ispunjavanju ugovorenih obaveza, i zajednički se radovati svakom kilometru izgrađenog ugovorenog auto-puta, svakom novom mostu, svakom tunelu…

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve