Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Kinezi donirali 12 ambulantnih vozila

Narodna Republika Kina donirala je danas Crnoj Gori 12 ambulantnih vozila, koja će biti raspodijeljena zdravstvenim ustanovama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Plava i Žabljaka.

Vrijednost donacije je 615.000 eura, a na taj način će se ostvariti višestruki pozitivni efekti na zdravstveni sistem.

Naime, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživei, potpisali su Potvrdu o primopredaji 12 ambulantnih vozila sa pratećom medicinskom opremom.

Dživei je tom prilikom zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, i podsjetio na kineske donacije Crnoj Gori u vrijednosti od 14 miliona eura, kroz projekte instalacije solarne rasvjete na Cetinju i u Kotoru, izgradnje biciklističke staze u Podgorici, donacije carinskog skenera…

– Ubuduće, naša ambasada i ja lično ćemo se truditi da dobijemo još više donacija za Crnu Goru u okviru svojih mogućnosti, rekao je kineski ambasador.

Simović je, sa druge strane, istakao “da svjedočimo nastavku podrške NR Kine narodu Crne Gore”.

– Ovaj put u veoma važnoj i osjetljivoj oblasti, kao što je zdravstvo, rekao je on.

Simović je rekao da je siguran da ćemo u narednom periodu zajedno svjedočiti jačoj dinamici izgradnje dionica na auto-putu, realizaciji i ispunjavanju ugovorenih obaveza, i zajednički se radovati svakom kilometru izgrađenog ugovorenog auto-puta, svakom novom mostu, svakom tunelu…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve