Hrvatski državljanin uhapšen je u akciji italijanske carine i policije, koja je razbila lanac krijumčarenja 333 kilograma kokaina brodom iz Brazila u Italiju. Droga je bila skrivena u granitnim pločama koje su bile deklarisane kao teret jednog kontejnera, piše Telegram.

foto Printscreen

Carinici su pronašli drogu nakon detaljnog pregleda u luci La Specia, a bila je upakovana u paketima od po jedan kilogram između dvije granitne ploče.

Pošiljka je carinicima odmah bila sumnjiva jer je stigla iz Brazila, a rendgenskim pregledom posumnjali su da teret sadrži i drogu. Uz dogovor je odlučeno da se droga ne plijeni u luci, već da se brod propusti uz koordinisani nadzor.

Kokain je tako otputovao dalje, a policija je pratila njegov put. U luci Karara u jedno od skladišta je po teret iz kontejnera došla grupa ljudi. Radilo se o jednom Italijanu i njegovoj partnerki iz Brazila, Hrvatu i jednom Albancu, navodi Telegram.

Svi četvoro su uhapšeni čim su počeli preuzimati drogu, odnosno kontejner u kojem se nalazila. Nakon otvaranja granitnih ploča utvrđeno je da u pošiljci 333 kilograma kokaina. Prema procjeni policije, kokain je velike čistoće i vrijedi oko 100 miliona eura.

Akcija je nazvana Samba 2020, jer je brod dolazio iz Brazila, a policija pomno prati brodske linije koje od tamo dolaze.

Granit, koji se nalazio u drvenim sanducima, im se učinio sumnjivim, a kada su primijetili nepravilnosti u težini tereta, detaljno su ga pregledali.

U nastavku istrage, kojom je dakle obuhvaćen i hrvatski državljanin čiji su inicijali J. M. J., pokušaće se rekonstruisati cijeli put ovog kokaina iz Brazila. Budući da su na pakovanjima bile i određene oznake vjeruje se kako bi se moglo utvrditi ko je ovu drogu prodao krijumčarima.

Komentari

avatar