Edis Mulalić opet trener Rudara!

Četrdesetogodišnji strateg iz Bosne i Hercegovine se vraća na klupu Rudara nakon samo pola godine

Edis Mulalić biće novi stari trener pljevalsjkog Rudara, odlučila je uprava tog kluba na čelu sa novim sportskim direktorom Damirom Čakarom.

Foto: Klix.ba

Četrdesetogodišnji strateg iz Bosne i Hercegovine se vraća na klupu Rudara nakon samo pola godine.

Mulalić je prošlog ljeta (tačno 20. jula 2018. godine) preuzeo Rudar poslije evropske avanture i ispadanja od Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, vodio je ekipu tokom jesenje polusezone, osvojio 22 boda i udario temelje za opstanak. Međutim, napustio je Pljevljake nakon sporazumnog raskida ugovora, jer Rudar koji je taman tada zapao u finansijsku krizu nije mogao da mu garantuje ni stabilnost, ni pojačanja.

A upravo te zime kada je napustio Rudar stigao je u OFK Titograd, ali je iz tabora “romantičara” otišao poslije samo mjesec dana i tri prvenstvene utakmice nezadovoljan odnosom igrača prema njegovim zahtjevima. I od tada je bez posla…

A prije Titograda i Rudara, jedan od idola navijača Željezničara je sa dosta uspjeha vodio upravo Sarajlije, te Dečić i Mladost Doboj Kakanj.

Pred Rudarom i Mulalićem je opako zahtjevna sezona, ali temperament rođenog Sarajlije je upravo takav da voli izazove i teške situacije.

Sada se očekuju pojačanja u igračkom kadru.

Komentari

avatar