Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore saniraće oštećeni obalni zid ispod hotela “Galeb” u zaleđu plaže u Sutomoru, koji se urušio usljed jakog nevremena protekle zime.

Foto: Cdm

Izabrani izvođač radova na ovom poslu je d.o.o. “Đokić group” iz Bara, a isti je krajem prošle sedmice uveden u posao od strane Javnog preduzeća.

Radovi će obuhvatiti izgradnju novog armirano – betonskog zida dužine 10 metara, prateći pravac postojećeg (zbog očuvanja vlasničkih prava), visine 4.5 metra, sa armirano betonskom temeljnom stopom širine 1,80 metara i visine jedan metar.

Posao se sprovodi u okviru Plana hitnih sanacija i intervencija na obalnoj infrastrukturi, čijim urušavanjem je prvenstveno ugrožena bezbjednost prolaznika i smanjena funkcionalnost zaštitnih i potpornih obalnih utvrda.

Vrijednost ovog posla iznosi 12.610 eura sa uračunatim PDV-om, a rok za završetak posla je 25 kalendarskih dana.

Izabrani izvođač radova je dužan da poštuje mjeru Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koja se odnosi na obavezu pravnih i fizičkih lica koja obavljaju građevinske radove da organizuju rad na način koji obezbjeđuje poštovanje epidemioloških mjera, posebno poštujući socijalnu distancu između zaposlenih i drugih mjera zaštite i zdravlja na radu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve