Službenici Uprave policije –Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, presjekli još jedan lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 84 kilograma opojne droge maruhuana, saopšteno je iz Uprave policije.

Ilustracija

“Naime, službenici OGB Tuzi su, 8. marta 2019. oko 23 časa, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili obilazak reona Zbelj, sa ciljem uočavanja i kontrole lica za koja se sumnja da preko akvatorije Skadarskog jezera iz Republike Albanije na teritoriju naše države krijumčare opojnu drogu marihuanu. U neposrednoj blizini plovnog kanala policijski službenici su uočili nepoznato lice sa džakovima, koje se, kada je ugledalo policijske službenike, dalo u bjektvo u pravcu granice sa Albanijom”, navedeno je u saopštenju.

Pregledom lica mjesta policijski službenici su pronašli i izuzeli šest manjih džakova i dvije veće kese u kojima se nalazilo 97 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna težine oko 84 kilograma.

“Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Policijski službenici preduzimaju intenzivne mjere i radnje, u saradnji sa službenicima granične policije Republike Albanije, u cilju identifikacije počinilaca ovog djela”, dodaje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve