Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Univerzitet Crne Gore raspisaće u septembru konkurs za upis u III roku

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Univerzitet Crne Gore će organizovati elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs

Univerzitet Crne Gore raspisaće početkom septembra, u III upisnom roku, konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2023/24. godinu.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Univerzitet Crne Gore će organizovati elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs.

“Samo u izuzetnim slučajevima, (kada u registrima ne postoje podaci o postignuću u srednjoj školi, u slučaju stranih državljana, državljana Crne Gore koji su srednju školu ili dio završili van Crne Gore i slično), kandidat je dužan da dostavi prijavu i originale potrebnih dokumenata studentskoj službi organizacione jedinice”, navode iz UCG.

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Informacije o broju preostalih mjesta koja će se finansirati iz Budžeta Crne Gore biće data u konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me).

“Za blagovremenu informaciju o konkursu, savjetujemo kandidatima da prate zvanični sajt UCG i profile UCG na društvenim mrežama”, ističe se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve