Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Unija slobodnih sindikata: Ne ukidati neradnu nedjelju

Iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore su poručili da ih zabrinjava novi pokušaj da se, pod plaštom ublažavanja negativnih posljedica korona krize, ukine odredba Zakona o unutrašnjoj trgovini kojom je zaposlenima u trgovini omogućeno pravo na slobodan dan u sedmici i u vrijeme državnih i drugih praznika.

Unija slobodnih sindikata apelovala je na Vladu da ne prihvati preporuku Centralne banke za ukidanje neradne nedjelje zaposlenima u trgovini, jer nema nikakve korelacije sa očuvanjem likvidnosti privrede.

Oni su poručili da ih zabrinjava novi pokušaj da se, pod plaštom ublažavanja negativnih posljedica korona krize, ukine odredba Zakona o unutrašnjoj trgovini kojom je zaposlenima u trgovini omogućeno pravo na slobodan dan u sedmici i u vrijeme državnih i drugih praznika.

“Ovog puta takav apel, potpuno neočekivano, stiže sa adrese CBCG. Izgovor za takvu preporuku CBCG nalazi se u mogućnosti povećanja zaposlenosti, poreske osnovice, a indirektno i uticaja na izvoz. Pri tome, niti u jednom dijelu nijesu navedeni podaci koji bi ukazali na smanjenje prihoda i broja zaposlenih u trgovini kao posljedice neradne nedelje i/ili nerada u dane državnih i drugih praznika, niti se navodi bilo koji podatak koji bi ukazao na koji način je neradna nedjelja direktno ili indirektno imala negativan uticaj na izvoz” naveli su iz USSCG.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve