Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Unapređenje saradnje tužilaštava Crne Gore i Kosova

Sagovornici su se, kako se navodi, saglasili da će dogovorena saradnja u narednom periodu rezultirati ubrzanjem procedura u konkretnim predmetima

Državna tužilaštva Crne Gore i Kosova u narednom periodu unaprijediće saradnju na svim nivoima u cilju udružene i efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala, dogovoreno je na sastanku vršiteljke dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović sa v.d. Glavnog državnog tužioca Kosova Besimom Kelmendijem, koji je održan u Podgorici.

“Svjesni smo činjenice da se pripadnici kriminalnih grupa lako ujedinjuju, da njihova saradnja ne poznaje granice i birokratske procedure. Upravo zbog toga za nas predstavlja poseban značaj uspostavljanje direktne saradnje koja bi mogla da ubrza i konkretna postupanja tužilaštava Crne Gore i Kosova”, poručila je Jovanović.

Kelmendi je naglasio da će unapređenje saradnje i zajednička postupanja istovremeno doprinijeti, “kako prevenciji tako i suzbijanju svih vidova kriminala, u prvom redu organizovanog”.

Sagovornici su se, kako se navodi, saglasili da će dogovorena saradnja u narednom periodu rezultirati ubrzanjem procedura u konkretnim predmetima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve