Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

VDT: Potpisan Protokol o saradnji sa Tužilaštvom BiH

Protokol, kako su pojasnili, omogućava bržu razmjenu informacija, obavljanje potrebnih provjera, kao i druge oblike saradnje u borbi protiv organizovanog i svih oblika teškog kriminala

Vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković i glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH) Milanko Kajganić potpisali su u Sarajevu Protokol o međusobnoj saradnji u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Protokol, kako su pojasnili, omogućava bržu razmjenu informacija, obavljanje potrebnih provjera, kao i druge oblike saradnje u borbi protiv organizovanog i svih oblika teškog kriminala.

“Potpisani Protokol takođe će omogućiti direktnu saradnju u predmetima koji zahtijevaju hitnost u postupanju, što će obezbijediti efikasno procesuiranje učinilaca krivičnih djela, koja imaju oblik prekograničnog i međunarodnog kriminala”, navode u saopštenju.

Podršku potpisivanju Protokola obezbijedio je projekat EU4FAST.

U delegaciji Državnog tužilaštva Crne Gore, koja boravi u posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, pored VDT-a Milorada Markovića, nalaze se i zamjenica VDT-a Jelena Đaletić i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve