Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

U dvorištima obrazovno-vaspitnih ustanova zasadiće 100 stabala

Biće bogatija za sadnica košćele, čempresa, paulovnije i albicije

Fondacija “Čini dobro”, povodom Međunarodnog dana planina – 11. decembra, realizuje treću fazu projekta „Čini dobro, zasadi drvo“ tokom koje će u dvorištima obrazovno-vaspitnih ustanova u više crnogorskih opština zasaditi 100 stabala.

Iz fondacije su rekli da će dvorišta 24 obrazovno-vaspitne ustanove iz Podgorice, Tuzi, Danilovgrada, sa Cetinja, iz Nikšića, Kolašina i Budve, kao i dvije ustanove socijalne i dječje zaštite iz Podgorice, biti bogatija za 100 sadnica košćele, čempresa, paulovnije i albicije.

Sadnice su, kako je saopšteno, proizvedene u plasteniku Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” u Podgorici

“Drveće, kao glavni izvor prerađenog kiseonika u atmosferi, igra ključnu ulogu u očuvanju naše planete. Ono doslovno predstavlja pluća Zemlje”, kaže se u saopštenju.

Iz Fondacije “Čini dobro” su kazali da se ne smije zanemariti činjenica da jedno drvo u toku godine proizvodi dovoljno kiseonika za dvije odrasle osobe.

Prema njihovim riječima, svaka donirana sadnica predstavlja korak ka stvaranju zelenih oaza koja će služiti, ne samo kao izvor kiseonika, već i kao inspirativno okruženje za učenje u obrazovnim ustanovama.

Iz Fondacije su podsjetili da su u prve dvije faze projekta donirali 160 sadnica obrazovno-vaspitnim i ustanovama socijalne i dječije zaštite širom Crne Gore.

“Posebno nas raduje što su sadnice proizveli đaci i nastavnici Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” i tako doprinijeli poboljšanju zelene infrastrukture”, rekli su iz Fondacije.

Oni su najavili da će i tokom naredne godine nastaviti sa realizacijom projekta „Čini dobro, zasadi drvo“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve