Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Trivić: Novi testovi za polaganje vožnje tokom narednog mjeseca

Kada je riječ o bodovanju, novi testovi imaće 80, umjesto prethodnih 70 bodova.

Novi testovi za polaganje vozačkog ispita počeće da se koriste tokom narednog mjeseca, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Cilj je, kako dodaju, veća sigurnost učesnika u saobraćaju. Novina je i da će praktični dio polaganja vozačkog ispita za kategorije a i b trajati 25 minuta, dok je za takozvane teške kategorije c,d i e predviđeno najmanje 45 minuta.

Novim testovima obuhvaćena je metodologija ispitnog centra za postavljanje pitanja, a zeleno svijetlo stiglo je i iz najveće obrazovne institucije-Univerziteta Crne Gore. Iako su novi testovi, literatura za polaganje ostaje ista, kaže Miloš Trivić iz Ministarstva prosvjete.

“Jedna od najvećih novina jeste način ponuđenih odgovora, jer su sada svuda ponuđena tri odgovora, dakle ispoštovana je ta metodologija ispitnog centra, a najveća novina su raskrsnice za rešavanje saobraćajnih situacija koje su za sada bile iz ptičije perspektive, a sada su iz perspektive vozača, i oni na taj način rešavaju saobraćajne sitaucije”, ističe Trivić.

Kada je riječ o bodovanju, novi testovi imaće 80, umjesto prethodnih 70 bodova.

“Po pitanju prolaznosti sve je ostalo isto, jer pravilnikom o polaganju vozačkog ispita definisano je da test je položio kandidat koji je osvojio najmanje 85% bodova. Umjesto 60, prolaz je sada 68 bodova”, objašnjava Trivić.

Trivić je apelovao na vozače da poštuju pravila saobraćaja i da imaju više razumijevanja za početnike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve