Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Topli obrok se dostavlja korisnicima Dnevnog boravka na kućnu adresu

Centri za socijalni rad, preko kojih se pruža usluga dnevnog boravka za odrasla i stara lica sa invaliditetom, izvršili su reorganizaciju rada dnevnih boravaka za vrijeme trajanja uvedenih mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane COVID-19, a u cilju najbolje zaštite korisnika usluge, saopštili su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja

Centri za socijalni rad, preko kojih se pruža usluga dnevnog boravka za odrasla i stara lica sa invaliditetom, izvršili su reorganizaciju rada dnevnih boravaka za vrijeme trajanja uvedenih mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane COVID-19, a u cilju najbolje zaštite korisnika usluge, saopštili su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako navode, ova vrsta usluge sprovodi se kroz projekat Nastavak reforme sistema socijalne zaštite u Crnoj Gori koji realizuje Ministarstvo rada i socijalnog staranja, uz tehničku podršku UNDP a.

“Korisnici dnevnih boravaka za odrasla i stara lica sa invaliditetom koji su lošeg materijalnog i zdravstvenog stanja, bez porodične podrške imali su pravo i na jedan topli obrok dnevno. U cilju zaštite korisnika za vrijeme trajanja uvedenih mjera negovateljice koje su zaposlene u dnevnim boravcima, uz upotrebu lične zaštitne opreme, po sistemu
isporuke na kućnim vratima uz saglasnost lokalnog operativnog tima, vrše dostavu jednog toplog obroka dnevno u periodu od ponedjeljka do petka dosadašnjim korisnicima ove usluge koji su za to iskazali potrebu”, dodaju iz Ministarstva.

Oni navode da se obroci dostavljaju za 92 korisnika iz 10 dnevnih boravaka, na način bezbjedan za korisnike i negovateljice. Obroci su upakovani su u posebne ambalaže.

Takođe, negovateljice će jednom sedmično vršiti dostavu ljekova i drugih namirnica ukoliko je korisnicima potreban i ovaj vid podrške.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve