Epidemiološka situacija je veoma teška na čitavom primorju. Danas je na Infektivnom odjeljenju hospitalizovano 60 bolesnika, sedam je sa veoma teškom kliničkom slikom i oni su na jedinici intenzivnog liječenja. Dva pacijenta su na respiratoru i oni su životno ugroženi. U Kovid ambulanti su pregledana 64 pacijenta sa sumnjom na infekciju korona virusom. U protekla 24 sata, nažalost, preminuo je jedan pacijent, kazao je, gostujući u popodnevnom programu Radio Bara dr Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice u Starom Baru.

Na pitanje novinara kako se drže zdravstveni radnici u barskoj bolnici, jer je evidentno, veliki teret pao na njihova pleća, dr Tomanović da “kada ne bi čitali i pratili društvene mreže bilo bi im, čini mi se lakše”.

On je medicinskim radnicima, u ime menadžmenta bolnice, zahvalio na požrtvovanom radu i na svemu što rade da izliječe pacijente.

“Od 15. juna je na infektivnom odjeljenju barske bolnice liječeno preko 600 bolesnika, koji su izliječeni i otpušteni kući. Svi su primljeni sa teškim upalama pluća, oštećenom plućnom funkcijom i brojnim drugim komorbiditetima”, istakao je Tomanović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve