Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Tatjana Krkeljić dekanica Muzičke akademije

''Profesorica Krkeljić je imenovana na prijedlog Vijeća i uz pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića''

Za funkciju dekana Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore imenovana je vanredna profesorica Akademije mr Tatjana Krkeljić, za mandatni period 2022 – 2025. godine, na sjednici Upravnog odbora UCG kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica.

“Profesorica Krkeljić je imenovana na prijedlog Vijeća i uz pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića. U dosadašnjem angažmanu bila je prodekan za međunarodnu saradnju na Muzičkoj akademiji na Cetinju, gdje predaje Istorijski razvoj duvačkih instrumenata, Metodiku nastave duvačkih instrumenata i Metodologiju naučnog rada”, saopšteno je iz UCG-a.

Takođe, na sjednici su pokrenuti postupci za izbor dekana Fakulteta likovnih umjetnosti i direktora Instituta za biologiju mora.

Aktuelni čelnici ovih institucija, dekan mr Marko Marković i direktor Aleksandar Joksimović , na ovim pozicijama su od 17. aprila 2020. godine, kad im je počeo mandat za period 2020-2023.

Na sjednici UO UCG konstatovan je prestanak mandata članovima iz reda predstavnika studentata – Danilu Banoviću, Mileni Šekularac i Nikoli Rondoviću, dok su verifikovani mandati studenatu Danilu Banoviću i Tijani Đerić.

Predsjednica Glušica je poručila studentima da se nada da će ubrzo imenovati i trećeg člana jer imaju pravo da u Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore imaju tri predstavnika.

Pored kadrovskih pitanja, na sjednici su razmatrane tačke iz redovnog domena poslovanja Univerziteta Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve