Državljanin Crne Gore Saša Marković uhapšen je u švajcarskom gradu Sen Galenu zbog sumnje da je počinio čak 150 krađa, u kojima je ukrao nakit i novac ukupne vrijednosti oko 380.000 franaka (oko 340.000 eura), piše Dan.

Švajcarski mediji su prenijeli da je riječ o profesionalcu koji je godinama pljačkao kuće na različitim lokacijama, ne ostavljajući pritom tragove. Krađe je izvodio veoma brzo, a uzimao je veoma vrijedan plijen.

Švajcarska policija sumnja da je državljanin Crne Gore sa pljačkama počeo još u septembru 2014. godine. Najveći broj krivičnih djela počinio je u kantonima Sen Galen, Turgau, Cirih, Šafhauzen, Nešatel i Apenzel Auseroden.

Tamnošnji mediji su objavili da je Marković uhapšen prilikom pljačke u gradu Sen Galen. Pljačka je prijavljena policiji, koja je već neko vrijeme pratila sumnjivog državljanina Crne Gore. Uhvaćen je na djelu, nakon čega je sprovden u policijsku stanicu.

Istražitelji su ubrzo otkrili njegov identitet i prikupili dokaze koji u kazuju na sumnju da je počinio još oko 150 krađa u Švajcarskoj. Inspektori su kazali da je pljačkaš iz Crne Gore obijao kuće i stanove uglavnom u zimskom periodu. Krao je uglavnom nakit, pretežno dragulje, ali i novac.

Švajcarska policija pokrenula je istragu kako bi utvrdila da li ovo hapšenje ima veze sa slučajem godinu mlađeg državljanina Crne Gore koji je krajem prošle godine uhapšen zbog sumnje da je počinio oko 100 krađa.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve