Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Supruga predsjednika Crne Gore Milena Milatović pokreće projekat Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu

Nastavak aktivnosti na projektu planirane su tokom ljeta u različitim gradovima Crne Gore

Supruga predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, Milena Milatović pokreće projekat za djecu i mlade pod nazivom “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu” čiji je cilj promocija kulturnog nasleđa i muzejskih zbirki na edukativan i prijemčiv način, saopšteno je iz Kancelarija za odnose s javnošću šefa države.

Kroz aktivnosti prilagođene dječjem uzrastu, poput obilazaka muzeja i učeśća u edukativnim interaktivnim radionicama, djeci će se predstaviti muzejski eksponati i umjetnička dijela koja se čuvaju u zbirkama muzeja širom Crne Gore, sa ciljem da se djeci približi bogata kulturna baština naše države.

“Prva pilot radionica, organizovana u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore, održana je u petak 10. maja i bila je posvećena nošnjama sa teritorije cijele države, a djeca su tom prilikom obišla Etnografski muzej na Cetinju i kroz interaktivnu igru, crtanje i zabavu upoznali se sa raznolikostima tradicionalne odjeće naroda sa teritorije Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Projekat “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu” nastoji da posredstvom istraživanja kulturnog nasljeđa djeci približi osnovne pojmove o poštovanju različitih kultura, zatim da podstakne razvoj kreativnosti i mašte i poveže djecu sa zajednicom, kulturom i tradicijom.

Nastavak aktivnosti na projektu planirane su tokom ljeta u različitim gradovima Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
12.05.2024-15:57 15:57

Ispricat ce toj djeci gospodja Milatovic sigurno nesto o “istoriji”njene Srbije,to obavezno na usput,kako se nevjesto svetosavci kriju iza “crnogorstine”.