Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Spomenik Oro izniče iz ljutog i nikad pokorenog crnogorskog kamena

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je  danas donjogorički bulevar koji odnedavno nosi sibmolični naziv Bulevar “21.maj”, gdje je uoči Dana nezavisnosti, premješten spomenik “Oro” crnogorskog akademskog vajara Mitra Živkovića

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je  danas donjogorički bulevar koji odnedavno nosi sibmolični naziv Bulevar “21.maj”, gdje je uoči Dana nezavisnosti, premješten spomenik “Oro” crnogorskog akademskog vajara Mitra Živkovića.

Ilustracija

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić čestitala je Dan nezavisnosti svim građanima Podgorice i Crne Gore, uz želje za dobro zdravlje i opšti napredak.

‘’Situacija u kojoj smo se skoro našli u borbi sa novim koronavirusom, pokazala nam je kako smo napredovali kao društvo  i koliko smo ojačali našu državu. Upravo to mene ,  prije  svega kao zdrastvenog radnika, a zatim kao zamjenicu gradonačelnika  i građanku ove države  čini naročito  ponosnom. Uprkos svemu tome ovaj praznik dočekujemo u vedrom raspoloženju i sigurni da su vedri dani tek pred nama”, navela je Vujačić.

Kako je istakla, svjedoci smo, da smo uoči ovog praznika promovisali nekoliko važnih infrastrukturnih projekata za Glavni grad.

“Nekoliko dana ranije, započeli smo fizičku realizaciju jednog izuzetno važnog projekta , i to postrojenja  za prečišćavanje otpadnih voda, a evo koliko juče, saobraćajnicu bulevarskog tipa, a to je bulevar ka Tuzima koja povezuje Glavni grad  i naše susjede”, dodala je ona.

Na Bulevaru 21.maj posađeno je 14 sadnica maslina,  u čast 14 godina  nezavisnosti Crne Gore koje simbolizuju  besmrtnost i plemenitost.

‘’Spomenik Oro koji simbolizuje slobodu a izniče iz ljutog i nikad pokorenog crnogorskog kamena. Upravo  na ovom mjestu  na kojem  će dočekati sve naše prijatelje koji dolaze iz pravca Cetinja i ispratiti sve naše građane koji se zapute ka našoj staroj prijestonici , a prije svega podsjetiti nas na to da treba da čuvamo našu državu kako zarad naših  predaka tako i zbog naših potomaka. Dozvolite mi  još jednom na kraju da svima čestitam Dan nezavisnosti i da se zahvalim kako našim zapošljenimam u privrednim društvima Glavnog grada, tako i društveno odgovornim kompanijama i pojedincima, koji su doprinjeli kako bi Bulevar 21. maj izgledao upravo ovako”, zaključila je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve