Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

SDT OBJAVIO VIDEO LUKSUZNIH NEKRETNINA: Imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja

Na video snimku koji je objavilo SDT vide se luksuzne nekretnine slične latinoameričkim haciendama sa prostranim dvorištima, bazenima, vinarijama i ostalim luksuzom, a sve liči na mali grad. Prosto se nameće pitanje kako su bivši tužilac i policajac stekli toliku imovinu. 

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, navodi SDT.

“S tim u vezi, objavljujemo video snimak samo dijela imovine za koju okrivljeni ne spore da je njihovo vlasništvo i ukazujemo da će javnost u daljem toku postupka biti obaviještena i o drugoj imovini za koju postoji osnovana sumnja da je stvarno vlasništvo okrivljenih i sa njima povezanih lica”, navodi Tužilaštvo.

Na video snimku koji je objavilo SDT vide se luksuzne nekretnine slične latinoameričkim haciendama sa prostranim dvorištima, bazenima, vinarijama i ostalim luksuzom. Prosto se nameće pitanje kako su bivši tužilac i policajac stekli toliku imovinu.

Podsjećamo, Katnić i Lazović uhapšeni su ove sedmice, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Katnić i Lazović uhapšeni su u neđelju ujutro po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su, između ostalog, zloupotrijebili položaj u ,,slučaju Belivuk“ prilikom skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru tadašnjem šefu kriminalne organizacije iz Beograda Veljku Belivuku i njegovom kompanjonu Marku Miljkoviću.

Obojici je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prvo bilo određeno zadržavanje do 72 sata. Kasnije im je određen pritvor do 30 dana.

Milivoje Katnić i Zoran Lazović: Ima se može se

Portal Aktuelno već više godina piše o zloupotrebama i nepočinstvima bivšeg GST-a Milivoja Katnića, koji je, kako smo pisali, služio kao paravan za prikrivanje kriminalnih radnji takozvanog klana BEMAX. Kako smo pisali spekuliše se da je Katnić svakog mjeseca dobijao veoma vrijedne novčane ”poklone” za ”poslušnost”, ali i sumnjama na skrivanje Europolovih dokaza zbog čega je njegova ”desna ruka” Saša Čađenović uhapšen.

Osim zloupotreba specijalnog policijskog tima za nelegalna hapšenja, za Katnićevo ime vezuju se još mnogobrojne kontroverze kojima je Portal Aktuelno u kontinuitetu pisao.

Portal Aktuelno u seriji tekstova pisao je o nepočinstvima bivšeg GST-a Katnića, posvetili smo mu i feljton, a postavljali smo i seriju pitanja koja ukazuju da je štitio lica sa one strane zakona.

O kontroverznom Katniću opširnije možete čitati na Online magazinu Luča u posebnoj rubrici MILIVOJE KATNIĆ i u rubrici ORGANIZOVANA TUŽILAČKA GRUPA.

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović godinama je važio kao ”zaštitno lice” policijske ”sive zone” u Crnoj Gori i za njega se vezuju brojne kontroverze, a političari trenutne parlamentarne većine, prije svega iz Demokratskog fronta, već duže vremena ga označavaju kao ”korumpiranog” policijskog funkcionera koji ”ima veze sa mafijom”.

Portal Aktuelno pisao je prije nekoliko dana o sumnjivom porijeklu miliona koje je porodica Zorana Lazovića nudila kao jemstvo za njegovog sina Petra.

Portal Aktuelno duže vremena piše o takozvanoj OTG koja je godinama u potpunosti držala zarobljenim Tužilaštvo, i čije su udarne pesnice bili bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i, iz sjenke, njegov kum Zoran Lazović kao nalogodavac.

Bivši premijer Dritan Abazović je više puta iznio optužbe na račun bivšeg kontroverznog zamjenika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, ističući da je ”upravo on putem telefona naredio ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pobor
17.04.2024-13:50 13:50

Ovo nije ni pet posto što je otudjio
veliki svetosavac Bato Carević i to na
otudjenom zemljištu.

RIR
17.04.2024-14:16 14:16
Reply to  Pobor

…bas tako ,nesmiju da prikažu kuce SS BatE Carevica i uzurpirani dio plažu Ploče …!
Ove dvojice su “seljačke” kuce /bez učešća arhitekata…/narocito ova od “kamena” -pretpost.Katane …

Piper
17.04.2024-13:59 13:59

Koliko vidim ovo je jedno sredjeno
dvorište sa kućom bez luksuza ali sa
dosta ukusa i ništa više.
Kuća je u unutrašnjosti, vjerovatno na
porodičnom imanju dobivena poklonom.

Milks
17.04.2024-14:42 14:42

Ljepsa je kuca onog Radojcica na Gazivode .

Melancholia
17.04.2024-16:06 16:06

Pobor@Rir@To što je Bato Carevic ” otuđio” državno zemljište i neovlašteno izgradio ” imperiju” ne bi trebalo nikoga da abolira odnosno oslobodi krivice ako je radio isto ali u manjem obimu.Gospodin Bato nije ” imperiju” izgradio poslije 30.avgusta 2020.g. nego u vrijeme vladavine DPS-a i u vrijeme kada je gospodin Katnic bio specijalni državni tužilac.Ne može se pravdati da mu to nije bilo poznato.Samo Portal Aktuelno je u to vrijeme( vrijeme mandata g.Katnica) objavio više desetina tekstova o uzurpaciji državnog zemljišta od strane g.Carevica kao i brojne činjenice koje upućuju na osnovanu sumnju da je g.Carevic počinilac više krivičnih djela.Što… Pročitaj više »