Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Šaranović: Šaljemo nedvosmislenu poruku da u Crnoj Gori nema mjesta za privilegovane

''Današnja akcija Sektora za borbu protiv kriminala, sprovedena u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, predstavlja ne samo demonstraciju naše odlučnosti, već i simbol naše nepokolebljive posvećenosti iskorjenjivanju korupcije''

Šaljemo nedvosmislenu poruku da u Crnoj Gori nema mjesta za privilegovane, kazao je ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović povodom današnje akcije Sektora za borbu protiv kriminala, sprovedene u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici.

“Današnja akcija Sektora za borbu protiv kriminala, sprovedena u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, predstavlja ne samo demonstraciju naše odlučnosti, već i simbol naše nepokolebljive posvećenosti iskorjenjivanju korupcije u svim njenim oblicima, a posebno onih koji zloupotrebljavaju svoj službeni položaj”, saopštio je Šaranović.

Ministar je izrazio duboku zahvalnost i poštovanje svim policijskim službenicima čija je, kako je kazao, posvećenost i rad od ranih jutarnjih sati “bila ključna za uspjeh ove operacije”.

“Njihov trud je temelj na kojem gradimo društvo u kojem neće biti mjesta za kriminalne i koruptivne aktivnosti i društvo koje će se zasnivati na pravdi i zakonitosti. Naša akcija danas je jasna poruka: mi smo nepokolebljivi u našim nastojanjima da se suočimo sa korupcijom koja je godinama opterećivala naše društvo. U narednom periodu, naš odgovor na ovu pošast će biti još promptniji i odlučniji”, kazao je Šaranović.

Nastavićemo, dodao je ministar, sa “nemilosrdnim” preduzimanjem svih aktivnosti kako “bismo iskorijenili korupciju iz našeg društva i institucija sistema”.

“Šaljemo nedvosmislenu poruku da u Crnoj Gori nema mjesta za privilegovane. Svaki pojedinac, bez obzira na svoj položaj ili status, mora biti spreman da snosi punu odgovornost za svoje postupke. U našem odučnom nastojanju da očistimo institucije od svih kompromitovanih lica, nećemo se zaustaviti dok ne uspostavimo sistem koji je oslobođen od korupcije i nepravde i društvo u kojem će svaki građanin Crne Gore biti jednako zaštićen i jednako bezbjedan”, zaključio je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve