Rasvijetljeno ubistvo u Herceg Novom, osumnjičeni nedostupan

Osumnjičeni M.Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica, zaključeno je u saopštenju policije

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili su ubistvo R.M. iz  tog grada koje je počinjeno u noći između 20. i 21. februara 2016. u mjestu Đenovići, saopšteno je iz Uprave policije.

Ilustracija

Za izvršenje ovog krivičnog djela, kako je saopšteno, osumnjičen je M.Ž. (50) iz Nikšića.

“Policija je, radeći na rasvjetljavanju ubistva R.M, preduzela niz aktivnosti koje su dovele do identifikovanja M.Ž. Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela radio je i Tim za rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata koji je u oktobru prošle godine formirao direktor Uprave policije.Sumnja se da je M.Ž. lišilo života R.M. upotrebom vatrenog oružja”, navedeno je u saopštenju.

Beživotno tijelo R.M. pronađeno je 21. februara 2016. godine u njegovom vozilu.

“Nakon počinjenog krivičnog djela policijski službenici su izvršili uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, a tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je, radi rasvjetljavanja ubistva, sprovela kriminalističku obradu nad više lica i preduzela niz operativno – taktičkih i tehničkih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja lica osumnjičenog da je izvršilo navedeno krivično djelo”, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Prioritet u radu Uprave policije je, kako je saopšteno, preduzimanje mjera i radnji na sprječavanju i rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela protiv života i tijela.

“Po formiranju navedenog Tima, u kontinuitetu su, od strane pripadnika Sektora kriminalističke policije i Centra bezbijednosti Herceg Novi, preduzimane policijsko – tužilačke aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva R.M. Na osnovu svih preduzetih aktivnosti, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da je M.Ž. lišio života R.M”.

Policija je, kako je navedeno, protiv M.Ž. državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Osumnjičeni M.Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica” , zaključeno je u saopštenju policije.

Komentari

avatar