Ranko Radulović uskoro pred tužiocem

Nikšićanin Ranko Radulović biće saslušan u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu u ponedjeljak zbog prijetnji koje je uputio službeniku ZIKS-a Milanu Pavloviću dok je bio na dužnosti, saznaje Pobjeda.

Prema navodima iz krivične prijave Radulović je Pavloviću kazao: ,,Vidjećeš kada izađem šta će ti se desiti“.

Pavlović je u krivičnoj prijavi naveo da mu je Radulović prijetio dok je bio na dužnosti pred dvojicom kolega koji će takođe biti saslušani u Osnovnom tužilaštvu na ove okolnosti.

Ovo je druga krivična prijava koju je Pavlović podnio protiv Radulovića i taj postupak je u toku.

Podsjećamo da je Pavlović prije mjesec podnio krivičnu prijavu protiv Radulovića koji mu je uputio prijetnje nakon što je prekinuo šetnju pritvorenika na otvorenom prostoru usljed nepoštovanja pravila.

Radulović se nalazi u pritvoru od 18. juna prošle godine zbog optužbe da je zajedno sa Kotoraninom Igorom Vukotićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem planirao više likvidacija, učešće u ubistvima, iznude, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva.

Prema navodima optužnice koja je potvrđena krajem prošle godine se navodi i da je Ranko Radulović planirao da ubije dvojicu Nikšićana – sinove Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, rođenog brata uhapšenog Ranka Radulovića.

Uloga Radulovića bila je da sa umišljajem podstakne članove kriminalne organizacije, na čijem je bio čelu, da počine ova ubistva. Ova petnaestočlana grupa iz Nikšića, Kotora i Albanije tereti se za učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, kao i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju…

Na spisku za odstrijel ove kriminalne grupe bili su glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov sin kao i bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Duško Golubović i Zoran Lazović, i policijski službenik Duško Koprivica i njegov sin.

Komentari

avatar