Prostor u neposrednoj blizini Osnovne škole Maksim Gorki biće potpuno uređen, a planirano je da radovi budu završeni do početka nove školske godine

Foto: PG Biro

“Riječ je o uređenju još jedne lokacije koje će se realizovati u okviru projekta Mikro 020, sa ciljem da se prostor koji je trenutno u lošem stanju uredi na adekvatan način, kako bi bio prilagođen potrebama učenika.

Dominantan element novog uređenja je nadstrešnica koja treba da omogući korišćenje prostora u svim vremenskim uslovima koji će biti pogodan za različite grupe korisnika”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Osim izrade nadstrešnice izgradiće se nova staza i obnoviti postojeće a izmjestiće se privremni objekti koji se trenutno nalaze u okviru i neposrednoj blizini lokacije.

Pejzažnim uređenjem, kako su rekli, predviđeno je zadržavanje zdravih stabala i obogaćivanje postojećeg zelenog fonda novim sadnicama.

“Takođe, Komunalne usluge doo Podgorica su počele sa pripremnim aktivnostima na realizaciji projekta modernizacije rasvjete u školskim dvorištima, sa ciljem adekvatnog osvjetljavanja tih prostora i poboljšanja bezbjednosti učenika. Shodno tome, Komunalne usluge će u narednim danima izvoditi radove na prostoru dva školska dvorišta i to: OŠ “Milorad Musa Burzan” gdje je planirana ugradnja 17 LED refletkora i OŠ “Branko Božović”gdje je planirana ugradnja 3 nova stuba i 3 LED reflektora”, zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve