Internetom kruži spisak oboljelih od COVID19. Predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić apeluje na sve koji su ga dobili da ga ne prosljeđuju dalje i tako zaštite oboljele.

Boris Raonić

Raonić u izjavi za CdM upozorava na ozbiljnost problema koji je nastao.

“Na žalost, još jedan spisak vezan za Covid19 kruži internet prostorom u Crnoj Gori, što znači da oni koji su nadležni za njega su dozvolili njegovo “curenje” i time počinili krivično djelo i ugrozili oboljele od brojnih opasnosti,  od stigmatizacije do onih ozbiljnijih”, tvrdiRaonić  za CdM

On smatra da bi sada bilo prirodno da reguje Agencija za zaštitu tajnosti podataka.

“Ali je ona izgubila svaki legitimitet davanjem saglasnoti za objavljivanje onih u izolaciji, pa je pitanje da li bi i ovdje vidjeli problem. Policija mora hitno da izvrši istragu i krene upravo od onih koji vode taj spisak i to na način što će ih sve staviti na detektor laži, a ne sumnjam da će svi to prihvatiti”, navodi Raonić.

On upozorava da su ovo veoma teški trenuci za čitavo društvo, te da se mora pokazati čojstvo i zaštititi druge od sebe, na sve načine, pa i ovaj.

“Država ima sada bitnija posla, a prvenstveno sprječavanje širenja epidemije i pomoć socijalno ugroženima, pa je ovaj čin, svojevrsna opstrukcika tih napora”, upozorava Raonić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve