Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Potencijali Zetske ravnice od prvorazrednog značaja za crnogorski agrar

Asanović je sa saradnicima, kako je navedenom boravio je u radnoj posjeti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gdje je sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem i predstavnicima ministarstva razgovarao o aktuelnim pitanjima iz oblasti poljoprivrede koja su od značaja za novoosnovanu Opštinu Zeta

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović i državni sekretar Stevan Gajević razgovarali su o perspektivama razvoja poljoprivrede i turizma u Zetskoj ravnici, te posvećenosti resornog ministarstva da stanovnicima pruži uslove za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog turizma u Zeti, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV).

Asanović je sa saradnicima, kako je navedenom boravio je u radnoj posjeti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gdje je sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem i predstavnicima ministarstva razgovarao o aktuelnim pitanjima iz oblasti poljoprivrede koja su od značaja za novoosnovanu Opštinu Zeta.

“Sagovornici su razgovarali o izazovima sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači, uključujući edukaciju i promociju u oblasti ruralnog razvoja, održavanju nekategorisanih i lokalnih puteva, o podršci ministarstva za posebne mjere koje nisu dio Agrobudžeta, dodjeli besplatnih plastenika, kao i uticaju elementarnih nepogoda na poljoprivredna gazdinstva u opštini”, stoji u saopštenju.

Gajević je posebno istakao mogućnosti i značaj plodne Zetske ravnice za razvoj crnogorske poljoprivrede i turizma

Naglasivši da Opština Zeta ima velike šanse za razvoj kroz koncept održivog razvoja, Gajević je istakao da je resorno ministarstvo “u potpunosti posvećeno obezbjeđivanju uslova za stanovnike Zetske ravnice da maksimalno iskoriste svoje prirodne potencijale u poljoprivrednom sektoru”.

“Istaknuta je obostrana spremnost za unapređenjem saradnje i podrške u dijelu promocije poljoprivredne proizvodnje, edukacije poljoprivrednih proizvođača kao i promocije lokalnih manifestacija iz oblasti ruralnog razvoja u Zeti. Ministarstvo će razmotriti mogućnost podrške pri izgradnji sajamske hale za poljoprivredu u Zeti”, dodaju iz resora Jokovića.

Tokom sastanka, kako dalje dodaju, razgovarano je oko problematike povodom otkupa viškova poljoprivrednih proizvoda i njhove prerade, uz poseban fokus na probleme u dosadašnjem funkcionisanju i saradnji sa preduzećem A.D. Plodovi.

“Naglašeno je nezadovoljstvo povodom poslovanja ove firme i dosadašnje saradnje sa Glavnim gradom, koji ima 53 odsto akcija”, istakli su.

Sastanku su prisustvovali i Amra Terzić i Milena Kotlica ispred Direkcije za biljnu proizvodnju i Direktorata za ruralni razvoj, kao i predstavnici Opštine Zeta, Vesna Maraš i Gavro Kaluđerović.

“Sagovornici su se saglasili da će se u narednom periodu intenzivirati dalji razgovori i aktivnosti u cilju unapređenja ruralnog razvoja i rješavanja aktuelnih pitanja iz oblasti poljoprivrede u najmlađoj crnogorskoj opštini”, zaključuju iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve