Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Policija: Uhapšen vozač autobusa koji je sletio sa puta, uzrok nesreće za sad nepoznat

Kako je saopšteno iz Uprave policije, teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji

Vozač autobusa koji se prevrnuo na Obzovici uhapšen je po nalogu tužiteljke cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Njega, kako su precizirali, u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) obezbjeđuju službenici policije.

”U zakonskom roku N.S. (36) će biti priveden na dalju nadležnost postupajućoj tužiteljki”, dodali su u policiji.

Juče se oko 12.10 časova na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su stradali državljanin Velike Britanije i devetnaestogodišnja djevojka iz Podgorice.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji.

A.S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške tjelesne povrede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške tjelesne povrede, smještena na konorarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

”Vozač N.S. zadobio je povrede o čijoj se težini dežurni ljekar još nije izjasnio, već je ovo lice zadržano na neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provjera”, dodali su u policiji.

Lake tjelesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Republike Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića.

Tri putnika, kako su kazali u policiji, nijesu zadobila povrede.

”Na lice mjesta izašla je dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja je sa vještakom saobraćajne struke i službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje izvršila uviđaj, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih vještačenja”, saopšteno je iz policije.

Uviđaju su prisustvovali i predstavnici „CRNAGORAPUT“ sekcija Cetinje.

”Do saobraćajne nezgode je najvjerovatnije došlo na način što je vozač, krećući se autobusom marke „Mercedes” nikšićkih registarskih oznaka, koji je u  vlasništvu „Papović prevoz”, iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara”, navodi se u saopštenju policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve