Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Podržite zelenu priču u srcu Glavnog grada; Glasajte za projekat Urbana bašta Podgorica

Projekat Urbana bašta Podgorica je jedan od 61 finalista od skoro 1500 prijava na takmičenju New European Bauhuas, koje finansira Evropska unija, i JEDINI je finalista iz Crne Gore

Urbana bašta Podgorica je zelena oaza u našem gradu koja kombinuje urbanu sredinu sa zelenilom i prirodom. U pitanju je koncept koji teži očuvanju prirodnog okruženja u gradskim sredinama i promovisanju održivog razvoja, odnosno ima za cilj da inspiriše građane da brinu o okolini i daju doprinos očuvanju prirode, saopšteno je iz PG biroa.

Projekat Urbana bašta Podgorica je jedan od 61 finalista od skoro 1500 prijava na takmičenju New European Bauhuas, koje finansira Evropska unija, i JEDINI je finalista iz Crne Gore!

Da projekat Urbana bašta pobijedi može se glasati na linku: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/finalists

“Uputstvo za glasanje – Potrebno je manje od 2 minuta!1. Nakon što kliknete na link, tražiće vam da unesete email, a potom i da ga verifikujete; 2. Zatim ćete vidjeti 3 kategorije: zelenu, plavu i žutu. Potrebno je da odaberete 3 projekta; 3. Naša Urbana bašta se nalazi u prvoj (zelenoj kategoriji), STRAND « CHAMPIONS » u sekciji “Reconnecting with nature” pod rednim brojem 3. 4. Nakon što glasate za nas, odberite još po jedan projekat iz druge dvije (plave i žute) i kliknite na dugme na samom kraju “SUBMIT VOTE””, ističu iz PG biroa.

Kada je pokrenut projekat Urbane bašte prije nešto više od godinu dana, ideja je bila da to bude dugoročan projekat. U tom periodu donirano je 230+ gajbi svježeg povrća kroz banku hrane Nova Nit, Narodnu kuhinju i direktno porodicama koje spadaju u ranjive kategorije stanovništva, posadjeno je 6000+ sadnica povrća i 450+ sadnica voća i ukrasnog bilja, a sve to uz podršku 1000 volontera.

New Europe Bauhaus nagrađuje projekte koji objedinjuju održivost, inkluzivnost i estetiku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve