Javni poziv za davanje u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata montažnog karaktera za lokacije Sastavci i plaža Labud, koji je nedavno raspisala Direkcija za imovinu Glavnog grada Podgorica, okončan je juče, saopšteno je iz PG biroa.

foto PG BIRO

Kako je navedeno, na taj način uprava Glavnog grada je svim pojedinicima i privrednim društvima ukazala priliku da daju svoj doprinos “u kreiranju ponude koja će naše sugrađane vratiti rijekama”.

“Novina u javnom pozivu za potencijalne zakupce bila je da osim cijene zakupa, ispune i uslove u pogledu prijedloga kulturno-umjetičkog programa koji na lokaciji planiraju da realizuju, a koji mora biti u skladu sa smjernicama kulturne politike Glavnog grada, kao i da ponude adekvatan dodatni sadržaj”, piše u saopštenju.

Podsjećaju da je Glavni grad prepoznao značaj da se gradske plaže aktiviraju i ožive, kao i da se na taj način privuče što veći broj posjetilaca.

“Generacije koje su odrasle u Podgorici pamte vrijeme kada su plaže na Morači bile prepune svih onih koji su na njima voljeli da provode vrijeme i uživaju tokom ljetnjih mjeseci.

Svjesni činjenice da je potrebno vrijeme kako bi se kod građana stvorila navika da ponovo posjećuju gradske plaže, koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta, ali i neophodnosti da se unaprijede sadržaji na plažama, kako bi se taj prostor dodatno oplemenio nadležni organi i službe Glavnog grada su u prethodnom periodu posebnu pažnju posvetili valorizaciji rijeka koje su svojevrstan simbol Podgorice.

Uz manifestacije koje planiramo da ralizujemo na plažama, te kroz sve konkretne mjere usmjerene na vraćanje građana plažama, uvjereni smo da će podgoričke plaže vratiti svoj duh, život, svoju posebnu priču u kojoj su istinski uživali svi ljubitelji prirode”, navodi se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve