Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Počeo treći upisni rok na Univerzitetu Crne Gore

Univerzitet organizuje, i u III roku, elektronsko prijavljivanje na konkurs

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, za studijsku (UCG) 2022/23. godinu, sa 784 slobodna mjesta u III roku, raspisan je danas.

“Mjesta ima na sljedećim organizacionim jedinicama UCG: Biotehnički fakultet 78, Elektrotehnički fakultet 27, Fakultet dramskih umjetnosti 30, Fakultet likovnih umjetnosti 8, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 48, Filološki fakultet 167, Filozofski fakultet 50, Građevinski fakultet 29, Mašinski fakultet 110, Metalurško-tehnološki fakultet 46, Muzička akademija 17, Pomorski fakultet 110, Prirodno-matematički fakultet 64”, kazali su sa UCG.

Univerzitet organizuje, i u III roku, elektronsko prijavljivanje na konkurs.

“Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe fakulteta ili akademije. Prijava na konkurs se podnosi 2. septembra 2022. godine do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi. Neblagovremeno podnijeta prijava neće se uzeti u razmatranje”, dodaju sa UCG.

Kako su naveli, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. septembra 2022. godine.

Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 6. do 7. septembra 2022. godine. Prijemni ispiti u III upisnom roku se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe”, pojasnili su sa Univerziteta.

Napominju, upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 9. septembrom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve