Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Petković i Kovačević na proslavi Titovog rođendana u Kumrovecu

Njih dvojica su, kako je saopšteno, u Zagorje stigli na poziv organizatora – Udruženja Josip Broz Tito iz Zagreba i predsjednika Jovana Vejnovića

Funkcioneri Bokeškog Foruma  Andrija Petković i Predrag Kovačević prisustvovali su u Kumrovecu proslavi 25.maja -rođendanu Josipa Broza Tita.

Njih dvojica su, kako je saopšteno, u Zagorje stigli na poziv organizatora – Udruženja Josip Broz Tito iz Zagreba i predsjednika Jovana Vejnovića.

“Presretan sam što sam danas ovdje jer hiljade ljudi koji su pristigli iz svih krajeva bivše Jugoslavije pokazuje da neka sjećanja ne mogu, uprkos svom šovinističkom ludilu koje nas okružuje, da izblijede. Prvi put sam u Kumrovecu, a čini mi se da sam ko zna koji put došao. Kroz priče svojih đedova Božidara Dara Petkovića i Milana Grbića. Vaspitavan sam u duhu jugoslovenstva i zbog toga sam posebno ponosan što sam ovdje”, rekao je Petković.

U saopštenju za medije navodi se da Kovačević je dodao da je ovo privilegije za sve one koji su “imali sreće da bar malo žive u Jugoslaviji”.

“Gotovo kompletna saobraćajna, zdravstvena i obrazovna infrastruktura u Crnoj Gori nastala je u Titovom vremenu i vremenu bivše SFRJ. Sve poslije toga bilo je samo krpljenje onoga što su nam uništili i zub vremena ili nestručna rukovodstva. Tako da doći bar na dan i prisjetiti se onoga što smo bili jeste istinsko zadovoljstvo”, kazao je on.

Troškove boravka su, kaže Petković, pokrili sami.

“Da ne bi bilo kao sa nekim drugim praksama… Iskreno vjerujem da prisustvo ma kakvim događajima sa ideološkim permisama, ne smije da se plaća novcem poreskih obveznika, tako sa smo na našu sreću sve troškove boravka ovdje pokrili sami”, kazao je Petković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve