Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Petković: Da je pravne države kompletno rukovodstvo Elektroprivrede podnijelo bi ostavke

''Možda bi tada svima bar malo bila jasnija priča o japanskom ministru saobraćaja koji je svojevremeno, jer mu je godišnje kašnjenje vozova bilo minut, zbog časti izvršio harakiri. Ali, malo je ovdje časti a niti je struje, niti je struke, niti je sreće…''

Da je pravne države, uređenog sistema, odgovornosti, ili stručnosti kompletno rukovodstvo Elektroprivrede (EPCG) podnijelo bi ostavke, ocijenio je potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković.

A ni pojedini ministri, prema njegovim riječima, poslije današnjeg kolapsa u Tivtu “ne bi dalje grijali svoje fotelje”.

“Možda bi tada svima bar malo bila jasnija priča o japanskom ministru saobraćaja koji je svojevremeno, jer mu je godišnje kašnjenje vozova bilo minut, zbog časti izvršio harakiri. Ali, malo je ovdje časti a niti je struje, niti je struke, niti je sreće… Imamo šterika, ali kako je krenulo i njih će nam ponestati”, naveo je Petković u saopštenju za medije.

I ko, pita on, u ovakvim situacijama, u ovako “nakardno” postavljenom sistemu štiti privatnog preduzetnika i običnog građanina?

“Niko !!! Jer da je pravde umjesto jednog totalnog bezakonja, firmama koje uništavaju energetsku infrastrukturu uzimale bi se dozvole za rad. Kompletno rukovodstvo, svi mogući i nemogući Izvršni i Upravni odbori EPCG podnijeli bi ostavke jer su iz Tivta izvukli stotine miliona eura, a cent nisu uložile u elektroenergetski sistem”, naveo je Petković.

Taj sistem, posjeća on, datira od 1965.godine, pa je, kaže, “i laicima jasno da ne može da izdrži investicioni bum zadovolji nove potrebe Tivta”.

“Zbog svog maćehinskog odnosa prema Tivtu i Tivćanima, zbog zločina prema turističkoj sezoni, morali bi se od strane nadležnih pozvati na odgovornost. Međutim pošto od svega toga neće biti ništa, nama u Opštini Tivat ostalo je da stavimo prst na čelo i vidimo šta i kako dalje. Jer očigledno je da od puno razgovora sa državnim glavesinama ima malo vajde”, zaključio je Petković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve