Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Pažin pozvao na dijalog o VDT-u

Dajte da pokrenemo reforme po dubini, izmjenom zakona a ako treba i Ustava i dajte da ne govorimo sa partijskih pozicija nego da se ponašamo kao odgovorni pojedinci

Nikada nijesam imao dilemu da Saša Sinđelić treba da bude izručen Hrvatskoj, kazao je danas u Skupštini potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

Zoran Pažin

“Nikada nijesam imao dilemu, iako sam vrlo neprijatne detalje sa vaše strane imao priliku da čujem na račun svoje ličnosti u vezi sa tim”, kazao je on obraćajući se poslaniku DF-a Predragu Bulatoviću, dodajući da je “samo legalista koji nije smio da prejudicira proceduru”.

“Vidjeli ste da kad je to prešlo u moju nadležnost vrlo brzo se završilo, prethodno je trebalo sprovesti druge procedure”, kazao je on.

Da li ćemo imati VDT-a uskoro i da li će to biti profesionalac koji će moći da odgovori na sve izazove, zavisi i od vlasti i od opozicije, kazao je Pažin.

“Nemojte mi zamjeriti da je odgovornost na opoziciji i veća jer se traži visoka kvalifikovana većina. Nema nikakve dileme da DPS i koalicija žele izbor VDT-a i svjesni smo da to sami ne možemo sprovesti i potreban je dijalog o tom pitanju. Ne želim da prihvatim da u Crnoj Gori nema pojedinca koji bi mogao odgovorno i savjesno da obavlja tu funkciju.

Otvorite dijalog na tu temu i dajte da razgovaramo i izaberemo VDT-a”, kazao je Pažin.

“Dajte da pokrenemo reforme po dubini, izmjenom zakona a ako treba i Ustava i dajte da ne govorimo sa partijskih pozicija nego da se ponašamo kao odgovorni pojedinci”, kazao je Pažin.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve