Političke partije osudile su ponovni napad na Beranca Igora Tomkića, kome su nepoznati počinitelji zapalili prodavnicu čiji je vlasnik. On je ranije pretučen od strane huligana, a povod za napad je, kako se sumnja, činjenica da je Tomkić Hrvat.

Predstavnik koalicije “Albanci odlučno” Genci Nimanbegu najoštrije je osudio “fašističke akte nasilja nad porodicom  gora Tomkića iz Berana, čija je jedina krivica njena nacionalna – hrvatska pripadnost.”

“Mi kao predstavnici manjinskih naroda u Crnoj Gori osjećamo još dublje svaki akt diskriminacije, a posebice akte bezočnog nasilja protiv života i vlasništva, koje neumoljivo podsjećaju na aveti devedesetih, za koje smo duboko u duši vjerovali da smo konačno prevazišli. Očekujem od svih kompetentnih državnih organa da budu na visini svog zadatka i brane ono za što se kao društvo zalažemo i propagiramo”, poručio je on.

Iz Demosa su takođe osudili napad na porodicu Tomkić, poručivši da su godinu i po trpjeli nasilje, uprkos prijavama.

“Najnoviji slučaj paljenja njihove imovine, samo par dana nakon brutalnog prebijanja Igora Tomkića, ogolio je nesposobnost, ali i nedostatak volje nadležnih institucija da zaštite građane Crne Gore od brutalnih napada, čak iako su ranije prijavljivani. U sređenoj državi zbog ovakvog (ne)djelovanja neko bi morao da odgovara. Da li se iko u Crnoj Gori može osjećati bezbjedno kad službe, čiji je posao da nam obezbijede sigurnost, ne rade svoj posao?”, navodi se u saopštenju te partije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve