Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Parlamentarni diletant u novoj ulozi: Bečić kao portparol reketaških medija i NVO neznalica

Jasno je da se ovdje radi o klasičnoj i brutalnoj zloupotrebi visoke državne funkcije za lične obračune, hajku protiv neistomišljenika i kritičara devijantnih društvenih pojava. Tragično je što nekompetentni Bečić nije ni pošteno zasjeo u svoju predsjedničku fotelju a već je postao portaparol oportunističkih struktura koje preko nove vlasti žele da ostvare što veću ličnu materijalnu korist i zakulisni uticaj na institucije

Do skoro opoziciono-reketaški, a sada režimsko-ucjenjivački mediji Vijesti i Dan, kao i nevladina organizacija (NVO) MANS, po svemu sudeći, dobili su novog portparola. Njihov novi glasnogovornik zauzima, ni manje ni više, nego čelnu poziciju jedne od najznačajnijih državnih institucija – crnogorskog parlamenta.

Politički diletant u ulozi predsjednika Skupštine Aleksa Bečić: Ko mu je pisao saopštenje?

Predsjedniku Demokratske Crne Gore i lideru koalicije “Mir je naša nacija” Aleksi Bečiću, koji je nedavno na bruku i na sramotu kompromisno uguran na poziciju predsjednika Skupštine, trebalo je samo nešto više od dvije sedmice da u svoju ispranu i besprogramnu karijeru upiše još jedan biser političke bizarnosti.

Za sve one koji nijesu upoznati, novopečeni predsjednik Skupštine koji je iz četvorogodišnjeg bojkota parlamenta kao debitant zasjeo na ovu izuzetno važnu državnu funkciju, juče je komentarisao sudski proces koji je po privatnoj tužbi biznismena i jednog od osnivača portala Aktuelno Zorana Bećirovića pokrenut pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i reketaških medija Vijesti i Dana.

Bečić kao parlamentarni kuriozitet

Nakon što je pročitao tendenciozni siže sa ročišta održanog u petak koji su Vijesti pretvorile u tekst, Bečić je po nalogu svojih pokrovitelja iz medijskog i NVO sektora u zvaničnom saopštenju kao predsjednik Skupštine objavio, između ostalog, sledeće:

“Oštro osuđujem ponašanje gospodina Bećirovića, koji je umjesto razmjenom argumenata i dokaza, odlučio da necivilizovanim metodama i istupima napada civilni sektor i slobodne medije, a sve to pred pravosudnim institucijama naše države“.

Ovo je vjerovatno prvi slučaj u istoriji parlamentarizma ne samo u Crnoj Gori već i šire da predsjednik parlamenta jedne države komentariše navode koje je iznijela jedna od stranaka u sudskom sporu koji se vodi po privatnoj tužbi!? Neiskusni predsjednik Skupštine je otvoreno u zvaničnom saopštenju kritikovao Bećirovića kao jednu od stranaka u postupku, a da pri tom nije ni čuo njegovu argumentaciju niti je upoznat sa detaljima njegovog iskaza koji je trajao nekoliko sati.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, Bečićev intimus, medijski pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Ovakvo postupanje besprogramnog debitanta koji poziciju predsjednika parlamenta doživljava kao  platformu za lične obračune, šalje zlokobnu poruku i nagovještava da će Bečić favorizovati i po svemu sudeći, donositi odluke po nalogu određenih medijskih i NVO struktura. Ovo i ne treba da čudi s obzirom da Bečić, koji je zbog svoje objektivno totalno šuplje kampanje i odsustva stava prozvan “balabanski apatrid”, nema iskustva u vođenju Skupštine jer je preplandovao čitav četvorogodišnji mandat.

Zloupotreba mjesta predsjednika Skupštine za lične obračune

Poražavajuće je, međutim, što smo očigledno na čelo jedne od najvažnijih dražvnih institucija dobili diletanta koji je zbog nedostatka principijelnosti veoma podložan uticaju određenih medijskih i NVO sfera. U prilog ovoj tezi najbolje govori i detalj sa ročišta koje je održano u petak kada je predstavnik MANS-a svo vrijeme snimao šta se govori na ročištu a pri tom je lagao sudiju da ne snima.

To nije smetalo neiskusnom Bečiću koji se, po svemu sudeći, o toku suđenja informisao iz tendencioznijh članaka objavljenih na portalu i štampanom proizvodu Vijesti. Ili su mu jednostavno nalogodavci rekli šta da napiše u saopštenju. Bar je na to navikao…od malena i početka političkog angažmana.

Portal Aktuelno već mjesecima razotkriva kriminalne radnje u koje su umješani vlasnici koncerna Vijesti, a na ročištu u petak Bećirović je samo nastavio da razobličuje ilegalno postupanje ovog i njemu bratskog medija kao i NVO koji stoji iz njih. To je bilo previše za ovaj NVO-medijski klan, pa su u igru ubacili, istina neiskusnog igrača, ali koji iza sebe ima adut državničke funkcije, a pri tom je spreman da je upotrebi za lične obračune.

Jasno je da se ovdje radi o klasičnoj i brutalnoj zloupotrebi visoke državne funkcije za lične obračune, hajku protiv neistomišljenika i kritičara devijantnih društvenih pojava. Tragično je što nekompetentni Bečić nije ni pošteno zasjeo u svoju predsjedničku fotelju a već je postao portaparol oportunističkih struktura koje preko nove vlasti žele da ostvare što veću ličnu materijalnu korist i zakulisni uticaj na institucije.

Bračni par Nikola Marković i Vanja Ćalović: Urednik Dana i direktorica MANS-a po svemu sudeći značajan faktor buduće vlasti

Iako je tužno i za društvo i demokratske reforme potencijlno pogubno što se predsjednik Skupštine ovako ponaša, njegova tendencija da bude portparol opskurnih NVO i medijskih struktura ne treba da čudi.  Bečić sigurno još uvijek gaji nostalgiju za vremenima kada je bio portparol SNP-a i kada ga je tadašnji šef medijskog tima te stranke Dragan Koprivica učio kako da se ponaša pred kamerama i kako da daje izjave novinarima.

Smeta mu Aktuelno

Međutim, možda i najvažnije u ovom slučaju koji može da se okrakteriše kao svojevrsni skandal, je što je Zoran Bećirović jedan od osnivača i suvlasnik portala Aktuelno, koji je trenutno trn u oku mnogim nekomptetntnim, korumpiranim centrima sadašnje i bivše vlasti, a pogotovo kleronacionalnim hegemonističkim centrima sa kojima je Bečić veoma blizak.

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, Bečića je pogodila analiza koju je urednik našeg portala pisao nakon što je “balabanski apatrid” kako je nazvan u tom tekstu, kao parlamentarni debitant došao na funkciju predsjednika Skupštine. S obzirom da nije imao argumenata da nam diretkno odgovori, okuražen svojim nalogodavcima iz kriminalnih medija i sumnjivih NVO diletantskih krugova, odlučio je da napadne jednog od osnivača portala Aktuelno i veoma bitnu kariku u borbi protiv devijantnih kriminalno-koruptivnih struktura društva.

I na kraju treba napomenuti da je Bečić koji je poznat po besprogramnoj politici, u nedostatku hrabrosti da se izjasni o naciji, jeziku i spoljnopolitičkim prioritetima države, konačno zauzeo stav. Samo što se kao i sve ostalo što je radio u svojoj karijeri, zauzimanje stava kod balabanskog apatrida pretvorilo u groteskni, tragikomični ispad neiskusnog priučenog političara.

Iako ovakvo ponašanje (nažalost) predsjednika Skupštine predstavlja svojevrsni skandal nezabilježen u praksi u istoriji crnogroskog parlamentarizma, portal Aktuelno neće posustati pred napadima političkih neznalica, opskurnih NVO i reketaških medijskih struktura, već ćemo se i dalje boriti za očuvanje demokratskih i nacionlanih interesa države Crne Gore.

S obzirom da su se Bećirovićevim iskazom u Osnovnom sudu bavili i budući mandatar Zdravko Krivokapić i lider URA-e Dritan Abazović, odgovor na njihove insinuacije iznesene pod uticajem nalogodavaca iz NVO i medijskog sektora objavićemo sjutra.

Uredništvo portala Aktuelno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Đoko Orlandić
11.10.2020-13:48 13:48

Tako je to, kada infaltilnoj osobi date vlast.Što ona zna što su mediji i demokratija, a još manje ljudska prava. A da o putu ka EU i negovorimo.Za njega su EU španska sela.

Cetinje
11.10.2020-15:00 15:00

Na ove tri slike pravi i jedini gospodin je ovaj pas sa sesirom,ostala CETVORKA dno dna. Govece sa krstenicom Ivanovic,Plagijator Becic,privjesak svega i svakoga Nikola kinez i na kraju duda radodajka Vanja dalmatinac.Daleko nam kuca od njih.Pi pi.

Ko se boji ”medijskog ganga” još? - Voice of Montenegro
25.06.2023-12:21 12:21

[…] Ova odluka uslijedila je nakon što je sudija Osnovnog suda u Kolašinu Jadranka Pavlović, takođe početkom aprila prošle godine, donijela prvostepenu presudu kojom je odbila tužbu za naknadu nematerijalne štete koncerna Daily press zbog teksta  ”Parlamentarni diletant u novoj ulozi: Bečić kao portparol reketaških medija i NVO neznalica”. […]