Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Ozon: Sinjajevina da bude Park prirode

Najgore je, kako su kazali, što zbog lošeg upravljanja izvršne vlasti trpi i Vojska Crne Gore, koja bi trebala da ima najbolji imidž među građanima, što je neshvatljivo i pokazuje nesposobnost onih koji bi trebalo da shvate kakve su poslediice izazvali bahat odnos i lažna obećanja narodu

Ekološki pokret ,,Ozon“ povodom aktulenih dešavanja na Sinjajevini i ponovne namjere da se taj prelijepi prirodni prostor koristi za potrebe NATO vojnog pakta, uprkos protivljenju prije svega mještana i građana koji taj prostor koriste za potrebe poljoprivrede, sporstko –rekreativnih aktivnosti upozorava javnost Crne Gore da bi sve drugo osim proglašenja parkom prirode nanijelo štetu razvojno potencijalu tog prirodnog resursa.

“Razočaravajuće je da se nije odustalo od agresivne politike Vlade da po svaku cijenu koristi taj prostor za vojne vježbe, što dovodi u pitanje nezavisnost pri odlučivanju i poštovanje volje građana, čije interese treba da zaštiti i sve nas dovodi u dilemu da li su interesi NATO-a važniji od javnog”, poručili su iz Ozona.

Najgore je, kako su kazali, što zbog lošeg upravljanja izvršne vlasti trpi i Vojska Crne Gore, koja bi trebala da ima najbolji imidž među građanima, što je neshvatljivo i pokazuje nesposobnost onih koji bi trebalo da shvate kakve su poslediice izazvali bahat odnos i lažna obećanja narodu.

“Svjedoci smo da se ovih dana u konktekstu vojne vježbe na Sinjajavini javnost dodatno (u)zbunjeje i izjavama najodgovornijih ljudi Vlade. Konkretno, nejasno je zašto se Ministarstvo unutrašnjih poslova oglašava u vezi špekulacija korišćenja bojeve municije od strane vojske, jer to nije njihova nadležnosti, isto kao što su špekulisali uključivanjem Vojske Crne Gore u problematiku eksploatacije riječnog materijala”, navode iz Ozona.

Takođe naglašavaju, dok na terenu rizikuju zdravlje mještana i ekoloških aktivista koji ovih dana borave na Sinjajevini sa ciljem alarmiranja javnosti na još jednu štetnu namjeru vlasti, oni kojima je povjereno da donose odluke izgleda nemaju predstavu kako građani doživljavaju pokušaje manipulacije zdravim razumom.

“Veoma smo zabrinuti zbog trenutne tenzije, pa i ovog puta, kako u mnogo slučajeva do sada, pozivamo Vladu Crne Gore da u saradnji sa lokalnim upravama u čije nadležnosti spada i Sinjajevina, iznese do kraja inicijativu da se proglašenjem Parka prirode,postave temelji za održiv razvoj tog prostora, jer je to u interesu svih građana”, poručuju iz Ozona.

Jasno je, zaključuju, šta je najbolja odluka i javni interes , nadamo se da će Vlada shvatiti šta treba da uradi i da će se građani koji borave na Sinjajevini što skorije vratiti svojim porodicama i svakodnevnim obavezama, rasterećeni od brige i u dobrom zdravlju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
03.02.2023-13:04 13:04

Ekoloski cetnik..zato sto ne zele da Vojska CG trenira..