Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Optužnica za ubistvo Jovana Vukotića predata sudu u Istanbulu

Po izvještajima turskih medija, Tužilaštvo je navelo da je ubistvo Vukotića nastavak obračuna zavađenih klanova iz Crne Gore

Optužnica na 91 stranici za ubistvo osumnjičenog vođe “škaljarskog klana” Jovana Vukotića predata je istanbulskom sudu a okrivljeno je 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, prenijeli su turski mediji. Kako je objelodanjeno, završena je istraga javnog tužilaštva u Istanbulu povodom ubistva Vukotića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

Po izvještajima turskih medija, Tužilaštvo je navelo da je ubistvo Vukotića nastavak obračuna zavađenih klanova iz Crne Gore. Ističe se da su članovi organizacije, u kojoj je bio značajan broj turskih državljana, po upustvu Radoja Zvicera radili na lociranju Vukotića, te da su uspjeli da otkriju da boravi u Istanbulu.

U optužnici je navedeno da je nakon nekog vremena mafijaška grupa u Turskoj imala za cilj da organizuje napad na Vukotića koristeći svoju moć i resurse koje su imali na raspolaganju, te su u tom pravcu kontaktirali i kriminalnu organizaciju koju je predvodio Binali Camgoz.

Vukotić je ubijen 8. septembra u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu. Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil a potom pobjegli. Ispalili su ukupno pet hitaca u Vukotića. Desetak dana kasnije, uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljana zbog sumnje da su odgovorni za to ubistvo. Vujotić je, s druge strane, uhapšen krajem septembra u Turskoj.

Kako prenosi “Sabah”, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Zdravku Perunoviću ponovo je zatraženo produženje zatvorske kazne zbog falsifikovanja službene isprave uz obrazloženje da su koristili lažne lične karte i pasoše.

Crnogorski državljani Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila zbog sumnje da su umiješani u ubistvo jednog od vođa škaljarskog klana Jovana Vukotića, poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti.

Ministarstvo pravde Crne Gore ukazalo je ranije da će tražiti od turskih vlasti izručenje Perunovića i Živkovića.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve