Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Oduzete cigarete i ostala roba vrijedna 20.000 eura

Vrijednost cjelokupne oduzete robe, uključujući cigarete, iznosi 19.866 eura

Uprava prihoda i carina (UPC) zaplijenila je, tokom vikenda i početkom sedmice, cigarete i ostalu robu u ukupnoj vrijednosti od skoro 20.000 eura.

“Službenici UPC su proteklog vikenda sproveli pojačane kontrole u cilju suzbijanja nelegalnog prometa robe preko državne granice. Na carinskom terminalu Podgorica kontrolom kontejnera sa cigaretama pronađeno je 160.000 komada neprijavljenih cigareta”, saopšteno je iz UPC.

Ističu da je kontrolom putničkih vozila na ulazu u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj 23. i 24. septembra, otkrivena je neprijavljena roba – osam kilograma rezanog duvana, 168 kg meda i 40 litara maslinovog ulja.

“Takođe, na graničnom prelazu Dračenovac u tri odvojena slučaja, kontrolom putničkih vozila otkrivena je neprijavljena roba – osam komada kamera za video nadzor, 30 litara vina, 40 kutija antibiotika “Amoksicilin 500 mg””, kažu u UPC.

Vrijednost cjelokupne oduzete robe, uključujući cigarete, iznosi 19.866 eura.

“Počiniocima – fizičkim i pravnim licima izdati su prekršajni nalozi u iznosu od 4.300 eura. Uprava prihoda i carina je posvećena aktivnostima usmjerenim na zaštitu carinskog područja Crne Gore i njenih građana od svih vidova prekograničnog kriminala”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve