Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Nove zaplijene i prijave za bespravne sječe u Andrijevici, Kolašinu i Žabljaku

Zatečeno vozilo natovareno drvnim sortimentima bez potrebne dokumentacije

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su u Područnoj jedinici Andrijevica zatekli vozilo natovareno drvnim sortimentima bez uvjerenja o porijeklu istih i valjane dokumentacije. Utvrđeno je da je bespravnu sječu izvršio G. Ć, a drvne sortimente prevozio S.Ć. Bespravni drvni sortimenti su zaplijenjeni i istovareni na siguran lager, dok je protiv ova dva lica podnesena prijava, poručuju iz Uprave.

Početkom ove sedmice u Područnoj jedinici Kolašin, Gazdinska jedinica „Moračko Trebaljevo“ na licu mjesta službenici Uprave zatekli su lice koje je vršilo nelegalnu sječu. Službenici Uprave su u prethodna dva mjeseca aktivno pratili ovaj rejon, obzirom da su u istom bile registrovane bespravne sječe i podnešeno više prijava na NN lice. Međutim, pojačanom aktivnošću rejonskog lugara vikendima i u popodnevnim satima, došlo se do počinioca, a krivična prijava je dostavljena ODT Kolašin na dalju nadležnost, ističu iz Uprave.

U istom periodu, kako napominju, zahvaljujući aktivnim kontrolama terena službenika Uprave u Područnoj jedinici Žabljak, Gazdinska jedinica „Donji Šaranci“, otkrivena je još jedna bespravna sječa.

– Zahvaljujući zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave policije, otkriveno je mjesto bespravno posječenih trupaca, a daljom analizom pronađen je i traktor sa natovarenim trupcima i utvrđen identitet počinioca. Odmah po organizovanju prevoza, bespravno posječeni trupci će biti lagerovani na sigurnoj lokaciji, dok će protiv lica M. Š. biti podnešena krivična prijava za bespravne radnje u šumi – zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve