Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Odnosi Crne Gore i Turske na visokom nivou, bošnjački narod most međusobne saradnje

Ocijenjeno je da su odnosi Crne Gore i Republike Turske na visokom nivou, a da je bošnjački narod most međusobne saradnje, jedan je od zaključaka susreta

Odnosi Crne Gore i Turske su na visokom nivou, a bošnjački narod je most međusobne saradnje, konstatovano je u toku susreta koordinatora TIKE i predstavnika Bošnjačkog viječa.

Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori Abdurrahman Toprak i pomoćnik Merdan Krlić razgovarali su, u Rožajama, u sjedištu Bošnjačkog vijeća sa predsjednikom Suljom Mustafićem, potpredsjednikom Bejtom Šahmanovićem i predsjednikom Izvrsnog odbora Mirsadom Rastoderom .

Ocijenjeno je da su odnosi Crne Gore i Republike Turske na visokom nivou, a da je bošnjački narod most međusobne saradnje, jedan je od zaključaka susreta.

“Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori je institucija koja će dati snažan podstrek jačanju odnosa kroz projekte na polju očuvanja kulture i tradicije. Kao organizacija koja okuplja širok krug javnih djelatnika, Bošnjačko vijeće ima mogućnost da svojim inicijativama usmjerava pažnju na vrlo bitna pitanja koja se tiču ekonomskog položaja, društvenog i kulturnog statusa Bošnjaka u Crnoj Gori” istakli su učesnici sastanka.

Zaključeno je, navodi se, da postoji više polja saradnje na kojima će se raditi u narednom periodu kroz konkretne projekte koje će Bošnjačko vijeće kandidovati prema Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve