Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Odbijena žalba SDT-a protiv rješenja o jemstvu za Dragana Kovačevića

Nakon sjednice vijeća koja je održana 5. aprila, Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, izjavljenu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu Specijalnog državnog tužilaštva SDT, podnijetu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici kojim je usvojeno jemstvo za bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Nakon sjednice vijeća koja je održana 5. aprila, Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, izjavljenu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je predlog branioca okrivljenog Dragana Kovačevića da se optuženi pusti na slobodu uz određivanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na nepokretnostima u svojini optuženog i drugih njemu bliskih lica, ukupne procijenjene vrijednosti od 591.615 eura”, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Dodaju da je Rješenjem Višeg suda određeno da će optuženom Kovačeviću biti ukinut pritvor po pravnosnažnosti rješenja, a nakon što Uprava za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Podgorica, Cetinje i Budva upišu hipoteku na nepokretnostima u korst Države Crne Gore.

“Određeno je da će se jemstvo ukinuti i optuženi staviti u pritvor, ako na uredan poziv ne dođe, a izostanak ne opravda, ili ako se protiv njega, nakon što je ostavljen na slobodi, pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor, a ukoliko optuženi pobjegne, rješenjem će se odrediti da se vrijednost data kao jemstvo unese u poseban razdjel budžeta za rad sudova”, piše između ostalog u saopštenju Apelacionog suda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve