Subota, 20 Avgusta, 2022
Rubrika:

NVO “Crnogorski obraz”: Tužioci da podnesu ostavke

Nevladina organizacija "Crnogorski obraz" pozvala je danas čelnike Tužilaštva da podnesu ostavke, nakon što su obaviješteni da je formiran predmet povodom organizacije tzv. "Patriotskog skupa"

Nevladina organizacija “Crnogorski obraz” pozvala je danas čelnike Tužilaštva da podnesu ostavke, nakon što su obaviješteni da je formiran predmet povodom organizacije tzv. “Patriotskog skupa”.

foto NVO Crnogorski obraz

-Hoćete da pohapsite svakog Crnogorca i patriotu Crne Gore? Izvolite! I taj ćemo čin časno nositi, ali izdajnici domovine nećemo biti i nećemo raditi protiv njenih temeljnih vrijednosti i interesa! Ostavke odmah gospodo tužioci – piše u saopštenju NVO “Crnogorski obraz” čiji je predsjednik Sava J. Zurovac.

Prenosimo ostatak saopštenja NVO CRNOGORSKI OBRAZ

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, po službenoj dužnosti, formiralo krivični predmet povodom Patriotskog skupa, održanog 6. septembra 2020. godine, u Podgorici.
Podsjećamo, prije pomenutog skupa, u više gradova Crne Gore, jedan dio građana slavio je u većim ili manjim grupama izbornu pobjedu koailicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, bez poštovanja mjera NKT-a, što se da utvrditi na osnovu postojećih video-snimaka i fotografija, pa u tom slučaju niko iz Tužilaštva Crne Gore nije reagovao na kršenje propisanih mjera.

Očito je da ODT-u bode oči, kao i VDT-u i Specijalnom tužilaštvu, brojka od preko 50.000 Crnogoraca/ki, okupljenih na trgu Nezavisnosti u Podgorici 6. septembra 2020. Takođe, na tom skupu nije ugrožena nijedna mjera NKT-a, jer su se naredbe struke maksimalno poštovale, tako da će ODT morati da podnese preko 50.000 krivičnih prijava protiv građana i patriota Crne Gore.

Pitanja za ODT, VDT i Specijalno tužilaštvo RCG su: Đe su izviđaji za više skupova i litija koje su organizovali MCP koalicija za “Budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”? Đe su se i iza čega sakrili vaša reakcija i izviđaji za te skupove na kojima su se brutalno kršile mjere NKT-a? Nijemo ste gledali civilizacijsko zastiđe kada se više stotina građana Crne Gore, pričešćivalo jednom kašikom iz iste posude. Đe je vaša reakcija tada?
Postavljamo pitanje ODT, VDT i Specijalnom tužilaštvu RCG: U kojoj Državi živite? Đe ste rođeni i školovani, đe ste uhljebljeni, da li vam je dosadila Crna Gora pa sa Crnogorskog kolosijeka, prelazite li na srpsko-lajkovačku prugu?

NVO CRNOGORSKI OBRAZ je 14. aprila 2020. godine, pod brojem Kt.br.592/20, podnijelo krivičnu prijavu, protiv Protojereja-stavrofora Velibora Džomića, inače stranog
državljanina sa privremenim boravkom u CG, zbog krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz člana 287 Krivičnog zakonika RCG, jer je javno pozivao na okupljanja u crkvama, na pričešćivanja, a sve kršeći donešene važeće mjere NKTa.

Takođe, NVO CRNOGORSKI OBRAZ postavlja pitanje, a đe je bio ODT, VDT i SPECIJALNO TUŽILAŠTVO RCG 30.10., 31.10. i 1.11.2020 godine, kada su na najbrutalniji način kršene mjere NKTa u suzbijanju teške zarazne bolesti, đe je dovedeno u opasnost hiljade života građana CG, koje na žalost sada ispaštamo i plaćamo, đe je javno bilo izloženo tijelo osobe oboljele od COVID19.? Tužilaštvo je mudro i neprofesinonalno ćutalo, a struku u NKT nije slušalo, nego se pravio politički skup, zloupotrebljavajući čin upokojenja i sahrane.
Dok su hiljade građana CG prolazile i ljubile leš zaražen virusom COVID19 , ODT i cjelokupno tužilaštvo je mučki ćutalo, da se ne bi kome zamjerilo, dok porodice po Crnoj Gori koje gube svoje najmilije zbog Pandemije, ne mogu ljudski ni da se oproste od svojih preminulih.

Je li to demokratija i ravnopravnost pred zakonom. Očito ovi drugi su privilegovani, a to pokazuje tužilačka reakcija 30.10., 31.10. i 1.11.2020, sada već 14., 15. novembar, novi klaster, imamo cifru oboljelih koja se svakodnevno primiče brojki od 1000 ljudi, a umrlih od 8 pa naviše, a životnougroženih svakim danom je sve više.

Ko je odgovoran za ovakvo stanje? Pa naravno vi gospodo iz tužilaštva, Vi ste jedini krivci, u drugima krivce ne tražite, jer jasno je kao dan, da poslije skupa skupa 6. septembra nije bilo novog klastera, već su se brojke kretale u visini do tada svakodnevnih.

Ko će da preuzme krivicu za 30.10.,31.10. i 1.11.2020? Pa Vi gospodo iz tužilaštva zbog nečinjenja i nepoštovanja Crnogorskih zakona, zbog tuge za Đedom!

Ako imate imalo moralne časti i pravnog kodeksa, kolektivno svi treba da podnesete ostavke jer takvi tužioci Crnoj Gori ne trebaju,već trebaju odgovorni ljudi u tužilaštvu, koji će da rade svoj posao i da budu jednaki prema svima.

Da, nama je jasno, ovo je prelazno vrijeme i mijenjanje vlasti u CG, svi sada gledate ko će bolje da se udomi i obezbijedi poziciju i privilegije, a da se novim organima vlasti ne zamjerite.

Žalosno, ali istinito, svi bi vi da možete i smijete, zatvorili sve Crnogorce, ali ne zaboravite da VEĆINSKA Crna Gora Vam to neće dozvoliti. Nemojte da se začudite da Vam Crnogorci zatraže ostavke i da položite račune, a taj dan je jako blizu, odmah po smirivanju Pandemije, ispred Vrhovnog Državnog Tužilaštva, da Vam se okupi ista ona mladost Crne Gore, njih 50.000 i zatraže vam ostavke. Doći će i taj dan jako brzo.

Propusta, ali namjernih zbog kršenja NKT mjera, tužilaštvo ima jako puno. Slučaj sa Vladikom SPC Joanikijem, pa slučaj sa Mitropolitom i njegovim sveštenstvom u Sabornom hramu u Podgorici, skrnavljenje spomenika Mitropolitu Crnogorskom Arseniju Plamencu u Donjim Brčelima u Crmnici, ima još toga, ali da ne nabrajamo, sve će doći na naplatu.

 

Najnovije

Stanić nakon pada Vlade: Svako će ovako proći ko se bude igrao sa nacionalnim...

Šef medijskog pula Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić oglasio se na Tviteru nakon što je večeras u Skupštini izglasano nepovjerenje Vladi Dritana Abazovića. - Ko...

Demokrate: Sjutra mogu početi pregovori o formiranju Vlade na osnovu izborne volje od 30....

Kompletan sastav Predsjedništva Demokrata jednoglasno i snažno podržava odluku Kluba poslanika da glasa za nepovjerenje ovoj Vladi, saopštile su Demokrate. Predsjedništvo Demokrata ostavilo je mogućnost...

Abazović: Čestitam novu koaliciju Bečića i Đukanovića

Osjećam se jako ponosno, mislim da su mnoge stvari u Crnoj Gori jasnije, poručuje sada premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, nakon što je...

Krivokapić: Proći će – i brzo prođe

Proći će. I brzo prođe - naveo je bivši premijer Zdravko Krivokapić na Tviteru povodom pada Vlade Dritana Abazovića. Poslanici su večeras, sa 50 glasova...

Vujović: Kakva emocija između Mandića i Abazovića – čista hemija, samo ih Vučić može...

Kakva emocija između Mandića i Abazovića, čista hemija, ocijenio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović komentarišući večerašnja dešavanja u Skupštini Crne Gore. “Suze čovjeku dođu...

Najčitanije

Povezano

NVO Crnogorski obraz: Neka vas današnji dan gospodo vlastodrsci obaveže da ne prodajete Crnu Goru

U kakvoj to državi živimo kad ne funkcioniše ni pravosudni sistem, ni policija ne može da radi svoj posao kako treba? Osjećamo se ugroženo,...

Crnogorski obraz: Krivokapić je sramota za Crnu Goru, što prije mora da ode

NVO Crnogorski obraz saopštila je da je premijer Zdravko Krivokapić "najveća sramota za Crnu Goru" i da zbog toga mora da ode sa te...

Crnogorski obraz: Građani pokazali bunt protiv asimilacije naroda, svakodnevno će biti blokirani važni putni pravci

NVO Crnogorski obraz obratila se svim diplomatskim predstavnicima u Crnoj Gori obavještavajući ih da se nezadovoljstvo naroda prelilo na ulice da bi pokazali "svoj...

Crnogorski obraz Vladi: Ovo su crnogorske straže koje ste vi ”ohrabrili” da danonoćno brane CG

Prijedlog izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva koji je juče trebao biti usvojen na sjednici vlade okupio je juče, danas i narednih...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
17.11.2020-03:04 03:04

ODT je bio na skupu ispred hrama u svojstvu ožalošćenog pa nisu moi zato reagovat!

ivan
18.11.2020-20:25 20:25