Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Novaković Đurović: Konkretnim akcijama postižemo ekološke standarde i čuvamo naša bogatstva

Ističe da su u poslednjih godinu poduzeli velike korake u rješavanju problema plastičnog otpada

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović čestitala je Svjetski dan zaštite životne sredine.

“Svjetski Dan zaštite životne sredine ove godine obilježavamo u svjetlu pronalaženja rješenja za plastični otpad i zaista je prilika da se zajedno osvrnemo na našu predanost rješavanju problema otpada i ostvarenju ekoloških ciljeva koje je Crna Gora Ustavom zacrtala”, navodi ministarka.

Ističe da su u poslednjih godinu poduzeli velike korake u rješavanju problema plastičnog otpada.

“Pripremili smo i Evropskoj komisiji poslali na usaglašavanje krovni Zakon o upravljanju otpadom dodajte i Zakon od negativnog uticaja od klimatskih promjena. Osim toga, pripremamo sveobuhvatna podzakonska rješenja i akta koji regulišu upotrebu plastike i promovišu održive alternative. Ovaj napredak je ključan za našu viziju da Crna Gora postane ekološka država”, kazala je Novaković Đurović.

Prema njenim riječima, Ministarstvo i Vlada aktivno rade na edukaciji građana o važnosti očuvanja naše predivne prirode.

“Svjesni smo da svaka pojedinačna akcija doprinosi zajedničkom cilju. Hvala svima koji su se već pridružili ovoj misiji. Vaša podrška i angažman ključni su za uspjeh našeg zajedničkog napora. Neka ovaj Dan zaštite životne sredine bude podsjetnik da je svaki dan prilika da se brinemo o našoj domovini. Radujemo se svim budućim dostignućima na putu ka postizanju našeg cilja. Ujedinjeni i posvećeni, možemo ostvariti pozitivne promjene i stvoriti bolju budućnost za našu predivnu državu”, poručila je ministarka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve